Tot i que els padrins van començar a conrear les parcel·les al mes de maig, aquest dilluns a la tarda, el Comú d’Escaldes ha inaugurat oficialment la temporada dels horts del Sucarana. L’acte d’inauguració, que ha comptat amb la presència de bona part dels hortolans, així com de la consellera de Gent Gran i Infància, Sandra Tomàs, i la consellera de Joventut, Laura Lavado, també ha servit perquè mossèn Jaume fes la benedicció del terreny. Enguany hi ha un total de 20 horts, un dels quals s’ha hagut de compartir entre dos padrins per garantir les 21 sol·licituds, i també es compta amb un darrer hort que es destina a la Unitat de Conductes Addictives de l’Hospital Nostra Senyora Meritxell. En aquest sentit, Tomàs ha recalcat que el projecte dels horts del Sucarana, que aquest any arriba a la 14a edició, és molt positiu per als padrins perquè “poden gaudir de la natura, de la terra i fer una activitat a l’exterior”. “Recollir els fruits del teu esforç i compartir-ho amb la teva família sempre és una acció gratificant”, ha admès. La jornada ha posat el punt final amb un berenar de germanor per a tots els padrins i padrines.

Mongetes, enciams, tomàquets, cebes… Aquestes són algunes de les hortalisses que els padrins i padrines d’Escaldes-Engordany conreen, des del passat mes de maig, en les vint parcel·les que enguany ha cedit la casa Sucarana gràcies a la gestió de la Fundació Julià Reig i que s’han inaugurat oficialment aquest dilluns a la tarda. Durant la inauguració, que ha comptat amb la presència de bona part dels hortolans, així com de la consellera de Gent Gran i Infància, Sandra Tomàs, i la consellera de Joventut, Laura Lavado, mossèn Jaume ha aprofitat per fer la benedicció dels terrenys per protegir-los de les tempestes i les pedregades.

Quant al manteniment d’aquest tipus d’iniciatives adreçades a l’envelliment actiu de la gent gran, Tomàs ha recalcat que és molt important mantenir-les i potenciar-les, ja que tal com ha indicat, “permeten als padrins gaudir de la natura i fer una activitat a l’exterior”. “Sempre és molt reconfortant poder veure l’evolució del teu conreu i recollir els fruits del teu esforç”, ha recordat. Un procés que tal com ha comentat la consellera “segueix el cicle de la natura” fins a posar el punt final cap al mes d’octubre, moment en què tots els padrins i padrines fan un sopar de germanor aportant diferents hortalisses dels seus respectius horts. La jornada d’inauguració ha conclòs amb un berenar de germanor per a tots els padrins i padrines.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada