Una vintena de joves de la Seu participen en l’elaboració dels plans locals de joventut

Uns 25 joves urgellencs procedents de diverses entitats, associacions, clubs, així com a títol propi, s’han donat cita recentment al centre cívic l’Escorxador de la Seu d’Urgell per prendre part del grup de discussió organitzat per l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, amb l’objectiu de fer una anàlisi de la realitat juvenil. Posteriorment es podrà dissenyar els nous Plans Locals de Joventut 2012-2015 que marcaran les línies de treball i les actuacions i programes dirigits al jovent de la Seu i comarca.

Per la regidora de Joventut de l’Ajuntament de la Seu, Meritxell Planes, aquesta primera trobada “ha estat molt interessant, ja que els joves s’han mostrat participatius, tot aportant idees, necessitats i inquietuds”. Per Planes “aquesta és la línia que hem de seguir, la de la participació directa dels joves, i dels urgellencs en general, per tal de poder fer pinya i, entre tots, fer la Seu que volem”.

Meritxell Planes ha explicat també que d’aquest primer grup de discussió n’ha sorgit la proposta de mantenir aquestes trobades de manera anual per tenir un espai de debat propi. En aquest sentit, la regidora de Joventut ha afirmat que una vegada a l’any se celebrarà una trobada fixa per fer-ne balanç, així com poder recollir idees i plantejaments de cara al curs vinent.

 

Conclusions del grup de discussió

Durant la sessió del primer grup de discussió, els i les joves han abordat diferents temes que els hi afecta directament com són els estudis, la feina, l’habitatge, el temps lliure, l’oci i la mobilitat.

Com a conclusions més destacades d’aquest grup de discussió cal assenyalar la manca de cicles formatius adaptats al territori; així com l’elevat cost del transport per als estudiants que cursen carreres universitàries a Lleida i a Barcelona.

Els joves, però, també han remarcat que la crisi ha incentivat l’emprenedoria, tot i que cal promocionar la relació entre joves i empreses amb l¡objectiu d’oferir més ocupació.

Respecte a l’oferta cultural de la Seu i comarca, els jovent alturgellenc consideren que no s’adapta als seus gustos i inquietuds. En aquest sentit, proposen que cal oferir espais per a les associacions perquè puguin desenvolupar activitats culturals i oci.

Una altra proposta que han fet arribar els joves de la Seu i comarca és la creació d’un carnet per a joves per poder aconseguir descomptes en transport, programes culturals i activitats esportives.

Des de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell s’anima a tots els i les joves que no hagin pogut assistir en aquest primer grup de discussió que omplint una enquesta on-line que poden trobar al web www.oficinajove.cat/alturgell on poden participar i implicar-se en les polítiques de joventut de la nostra ciutat i comarca.

(Foto: Ajuntament de la Seu)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.