Una vintena de joves de Lalín visiten Escaldes

Una vintena de nens de la població gallega de Lalín han visitat aquest dilluns el Comú d’Escaldes-Engordany per rebre la benvnguda de la cònsol major, Trini Marín, i alguns dels cònsols de la parròquia. Els joves han passat el matí a les pistes i la tarda al CIAM i al CAEE, segons ha explicat el conseller de finances de Lalín, Manuel Gómez. La visita s’allargarà durant cinc dies i és la cinquena vegada que els joves de la població gallega participen en l’intercanvi amb Escaldes, com ha explicat Marín.

‘Des que hem arribat hem trobat un temps fabulós’, ha expressat el conseller de Finances de Lalín, Manuel Gómez. I és que una vintena de nenes i nens de la població gallega són aquests dies visitant la parròquia d’Escaldes amb l’intercanvi que mantenen ambdues poblacions a través de l’agermanament.

Aquest dilluns al matí han visitat les pistes, una experiència ‘totalment nova’ per a la majoria que no havien estat mai en una estació d’esquí, segons ha explicat Gómez. A la tarda, han gaudit del CIAM i el CAEE i han estat rebuts al Comú escaldenc. En aquest sentit, la cònsol major d’Escaldes, Trini Marín, ha explicat que l’esquí és ‘l’esport nacional’ i, per tant, ‘l’han de conèixer’ però també hi ha una part cultural com els museus de la parròquia i d’història del país, per la qual cosa aquest dimarts veuran el Consell General, Casa de la Vall i en els propers dies seran al santuari de Nostra Senyora de Meritxell i a Caldea.

Aquesta és la cinquena ocasió en què els nens de Lalín visiten la parròquia andorrana i precisament els joves han estat els primers en fer l’intercanvi aquest 2013. L’any vinent, ha indicat Marín, serà el torn de la gent gran després que es decidís fer només un intercanvi de grans i petits a cada mandat.

El proper intercanvi serà el de 30 padrins escaldencs que viatjaran a Lalín al febrer per gaudir de les festes de Carnaval, ha apuntat la cònsol.

Per la seva part, el conseller de Lalín ha valorat molt positivament l’intercanvi ja que ‘queden records enriquidors’ i perquè es tracta de pobles diferents amb característiques diferents.

TOTES LES NOTÍCIES