Una vintena de duaners s’han concentrat aquest dilluns a la tarda davant de l’hotel on se celebrava el Dia de la duana per protestar contra la reforma dels complements de jubilació, que consideren un ‘espoli’ i una ‘imposició’. El col·lectiu ha criticat que davant de les seves demandes de compensacions socials i laborals, el Govern ‘va posar una paret perquè ja tenien el que volien’ i ha avançat que portaran el projecte de llei a la Justícia argumentant que els diferents governs mai han aprovisionat el fons de pensions dels funcionaris. A més, els duaners s’han mostrat convençuts que tots els sindicats ‘faran pinya’ i es tiraran endavant mesures conjuntes, com ara la possibilitat d’una vaga, que ‘segueix sobre la taula’.

Amb una pancarta amb el lema Víctimes de la mala gestió política i repartint un manifest als mitjans de comunicació, una vintena de duaners, amb el suport dels responsables del SIPA i de l’ABA, han protagonitzat aquest dilluns a la tarda un acte de protesta per boicotejar la celebració del Dia de la duana.

El president del Sindicat de Funcionaris de Duana, Joan Seguí, ha explicat que l’objectiu de la protesta és fer palès que la proposició del Govern és ‘inassumible’ que els compromisos no s’han complert i que ‘no ens poden retallar així com així’. Seguí creu que calia fer ‘una cosa més consensuada i no una retallada pura i dura’.

També ha assegurat que el problema de les jubilacions no és culpa dels funcionaris sinó que és derivat de les males actuacions ‘al llarg del temps i pels governs que hi ha hagut’. Seguí considera que és una vergonya que mai no s’hagi aprovisionat el fons de pensió que hagués hagut de tenir 280 milions d’euros, i ha avançat que ja s’han assessorat jurídicament i que portaran el text a la Batllia amb aquesta argumentació.

Pel que fa a una possible vaga, el líder sindical ha assegurat que ‘és una idea, està sobre la taula, però que s’hauria de consensuar entre tots els sindicats’. Per aquest motiu, s’ha decidit mantenir una reunió la setmana que ve per acordar mesures conjuntes entre tots els col·lectius.

També el secretari general de l’USdA i vicepresident del sindicat de duaners, Gabriel Ubach, s’ha mostrat confiat que ‘la unió hi és, i creiem que podrem tirar endavant mesures conjuntes per defensar els interessos de tots els funcionaris, salvaguardant les diferències entre els diferents cossos’. Ubach ha afegit que ‘nosaltres estem disposats a arribar on calgui’, però que ‘la batuta la tenen ara els afiliats’.

Gabriel Ubach també ha lamentat que quan es van demanar compensacions per les retallades que proposava el Govern, -‘no econòmiques sinó socials i laborals’-, ‘esperàvem tenir una bona recepció però el Govern va posar una paret i es van trencar les relacions, perquè ells ja tenien el que volien’.

1 comentari

  1. Una vintena? Que heu comptat al gos i als periodistes?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada