Una vintena de persones ha assistit aquest divendres a les 21.30 hores a la primera reunió de la plataforma per dinamitzar Carlemany celebrada al Comú d’Escaldes-Engordany. La plataforma, que vol aglutinar als comerciants de la zona partidaris de tancar el trànsit a tota l’avinguda, va celebrar la seva ‘primera presa de contacte’ tal com la va definir una de les impulsores del projecte, Susagna Venable. La nova plataforma també va convidar a l’associació CarlemanyCalidae que va valorar positivament la reunió tot i no estar d’acord en fer per a vianants tota l’avinguda.

‘Faig una bona valoració de la reunió, va ser una primera presa de contacte, ens vam començar a conèixer i ja vam començar a perfilar unes línees de treball amb què és el que volem fer a partir d’ara’, ha explicat Susagna Venable.

La nova plataforma, que encara no té nom i que tot just acaba de començar el seu recorregut, aspira a representar a tots aquells que vulguin ‘dinamitzar’ el projecte, tot i que amb una premissa clara: ‘Nosaltres som un grup de comerciants que veiem futur en fer l’avinguda per a vianants, i ho creiem pels nostres negocis. Jo penso personalment que les zones per als vianants la majoria han funcionat i realment hi crec’.

Segons Venable, la plataforma no vol circumscriure’s als comerciants, sinó que pretén arribar també als veïns de la zona perquè puguin també participar del nou projecte: ‘un cop coneguem el projecte si hi ha coses amb les que els veïns no estiguin d’acord serà el moment de presentar al·legacions i si ho fem com a plataforma o agrupació tindran més força que no pas fer-ho de forma individual’, ha assenyalat Venable.

Els impulsors d’aquesta nova plataforma van convidar a l’associació CarlemanyCalidae, que hi va assistir. ‘Tenim un punt de vista diferent en quant al tancament del trànsit, però en l’objectiu final, que és dinamitzar la parròquia, en això coincidim al cent per cent’, ha explicat la impulsora de la nova plataforma.

‘Volem treballar conjuntament a l’hora de fer reunions al Comú i altre tipus de reunió, perquè si fa o no fa tots tenim el mateix interès i és que els negocis funcionin’, ha dit Venable, que s’ha mostrat convençuda que podran treballar conjuntament amb CarlemanyCalidae.

La presidenta de l’associació CarlemanyCalidae, Esther Santuré, ha fet una valoració positiva de la reunió, i ha assegurat que ‘està clar que ens uneixen més coses que no pas ens separen i aquí l’interès que tenim tots és que aquesta avinguda hi passin coses, que sigui dinàmica i que al final vingui més gent’.

Fets consumats

Segons el Comú d’Escaldes-Engordany, al juliol es tancarà el trànsit a l’avinguda, i des de la plataforma s’han mostrat ‘oberts a treballar amb tothom, però no és un tema d’estar a favor o en contra, perquè es farà per a vianants igual. El Comú ho té clar, és un fet consumat, aleshores ja no és un tema de sí o no, és un tema de treballem-ho, treballem-ho perquè ens surti bé, és tan senzill com això’. Aquesta postura dista molt de la de Carlemany Calidae, que en boca de la seva presidenta ha explicat que denunciaran aquest tancament i que ha defensat la ‘progressivitat’ del projecte.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada