Una vintena d’adults participen al taller sobre respiració impulsat per la Fundació ONCA

taller-oncaSota el títol ‘El gest respiratori, una mirada des de la consciència corporal’ es desenvolupa entre aquest dissabte i diumenge el tercer taller creatiu impulsat per la Fundació ONCA i dirigit no només a músics sinó a qualsevol persona interessada per la matèria. Una vintena d’adults han pres part aquesta tarda en la proposta que, de la mà de la professora titular del grau i del màster de l’àrea corporal de l’ESMUC, Vika Kleiman, intenta que els participants prenguin “consciència corporal i l’apliquin al treball del moviment”, segons ha explicat ella mateixa. La sessió es tornarà a repetir aquest diumenge al matí.

‘El gest respiratori, una mirada des de la consciència corporal’ és el tercer i darrer taller creatiu impulsat per la Fundació ONCA i destinat no només a músics sinó a totes les persones que estiguin interessades en la matèria. Entre aquest dissabte i diumenge es porten a terme les diferents sessions, en les que prenen part una vintena d’adults que, de la mà de la professora titular del grau i del màster de l’àrea corporal de l’ESMUC, Vika Kleiman, treballaran “la consciència corporal aplicada al treball del moviment”.

La professora ha explicat que la formació pretén “millorar la sensibilitat” i prendre consciència del que es fa amb el cos, què passa a nivell mental i com això pot tenir un efecte enriquidor. “Es desenvolupa la disposició física, mental, energètica…” manifesta l’experta, recordant que es tracta d’una segona edició d’un curs que ja es va fer l’any passat i que en aquesta ocasió està especialment centrat en la respiració.

Així, Kleiman ha manifestat que estem acostumats “a mirar cap enfora” i que una de les mancances és l’observació d’un mateix i defensa que aquest exercici és positiu per “evitar patologies i desenvolupar el potencial” que, per exemple, ajudi a un intèrpret a pujar a l’escenari.

La formació ha tingut una molt bona acollida i, fins i tot, s’ha hagut de canviar la sala prevista inicialment per dur-la a terme. En aquest sentit Kleiman ha destacat que la Fundació ONCA ha “trobat la forma” perquè la gent s’impliqui en aquest curs que continua el diumenge.

Text i foto: ANA