Aquest matí ha tingut lloc a Andorra la reunió anual de la Comissió de seguiment del programa de donació d’unitats de sang de cordó umbilical durant la qual s’ha fet balanç del funcionament d’aquest programa en el decurs del darrer any.

Es destaca que per quarta vegada una unitat de sang de cordó obtinguda d’Andorra ha ofert l’oportunitat de salvar la vida d’un infant. Aquesta dada posa de manifest, la qualitat de la feina duta a terme així com la contribució a la millora la vida de les persones, a través d’un acte altruista com la donació del cordó umbilical.

En aquest sentit, els membres de la Comissió també han posat de relleu el bon funcionament del programa que compta amb unes xifres de donació d’unitats de cordó molt elevades. L’any 2017 en el 56% dels parts efectuats, les dones estaven inscrites com a donants. Fins al 31 d’agost d’aquest any 2018, aquest percentatge s’eleva al 73.7% dels parts. Les xifres de donacions efectives també són molt positives ja que la donació del cordó en parts ha augmentat del 32% al 37% en un any.

A la reunió d’avui hi ha participat el ministre de Salut, Carles Alvarez, el secretari d’Estat de Salut, Joan León, representants de l’Organització Nacional de Trasplantaments d’Espanya i de l’Organització Catalana de Trasplantaments, del Banc de Sang i Teixits de Catalunya (on s’emmagatzemen les unitats de sang de cordó de les donants d’Andorra), del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (com a maternitat) i de la Fundació Crèdit Andorrà (que finança les campanyes de promoció). La Comissió de seguiment té com a principal responsabilitat la supervisió del funcionament del programa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada