Una tretzena de restaurants participen a les quartes jornades gastronòmiques ‘Lo Mandongo’

Les quartes jornades gastronòmiques Lo Mandongo comencen a la parròquia de la Massana, aquest dissabte 21 de gener, amb la participació d’una tretzena de restaurants. Lo Mandongo s’allargarà fins al 19 de febrer, i durant aquests dies els establiments adherits oferiran menús especials per a aquesta època de la matança del porc, amb plats com peus, galtes o filet de porc, per ‘donar a conèixer aquesta particularitat de la nostra gastronomia’, segons informa el conseller de Turisme de la Massana, Sergi Balielles. Els preus ‘són molt ajustats’ i oscil·len entre els 15 i 35 euros.

El Comú de la Massana i l’Associació de Comerciants i Empresaris de la Massana (Acelma) han impulsat, per quart any consecutiu la celebració de les jornades gastronòmiques d’hivern Lo Mandongo. El nou conseller de Turisme, Sergi Balielles, ha assegurat que la seva voluntat és mantenir aquest tipus d’iniciatives, i que per tant se seguiran celebrant durant els propers anys.

Enguany, un total de tretze restaurants participen en aquesta iniciativa. Tot i que l’any anterior se n’hi van sumar divuit, la presidenta de l’Acelma, Joana Tomàs, ha indicat que el descens de participació no és cap símptoma de que es puguin deixar de celebrar, ja que només hi va haver tants participants l’any passat. Els que enguany no han volgut preparar aquests menús especials, es deu, en part a la feina que han tingut durant el Nadal. El conseller, però, ha indicat que cara a l’any vinent s’intentarà arribar fins a una vintena de participants.

Aquest any, la presentació s’ha fet a la Borda de l’Avi, que participa a Lo Mandongo amb un menú format per pebrots de piquillo farcits, escudella de Sant Antoni, peus de porc o costelles de porc i crema catalana o peres amb almívar, al preu de 27 euros. Els altres establiments participants són l’Abba Xalet Suites Hotel, la Borda Raubert, la Borda Xixerella, l’Émo, l’Hotel Micolau, la Borda d’Erts, el Restaurant 360º, Cal Silvino, la Borda Can Toni, el Restaurant la Torrada, l’Eulari de Pal i l’Hort de la Casa.

Els menús que se serveixen durant les jornades són tots elaborats amb ingredients del porc, des del morro fins a la cua, i van des de canelons fins a embotits, passant pels típics peus de porc o les galtes amb civet. Els preus varien des dels 15 fins als 35 euros, però segons ha explicat Xavier Palou del restaurant Émo, tots estan molt ajustats, i per tant són una bona opció per conèixer establiments on en altres ocasions no s’hi va.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.