La sala d’actes del Centre Cultural La Llacuna va acollir ahir a la tarda una nova sessió formativa adreçada a les associacions sense ànim de lucre que hi ha inscrites al Registre Comunal d’Associacions d’Andorra la Vella. La trobada d’ahir, la cinquena que organitza el servei de Participació Ciutadana amb l’objectiu oferir assessorament sobre qüestions de gestió i organització, es va centrar en la protecció de dades personals i va anar a càrrec del responsable de l’Agència Andorrana de Protecció de Dades, Joan Crespo.

A la jornada van assistir una trentena d’entitats, que van rebre indicacions per millorar la custòdia i protecció de dades que recullen dels seus associats. Així mateix, se’ls va explicar que han de demanar només aquelles dades que realment els siguin necessàries i que sempre han d’informar als usuaris sobre l’ús que en faran. També es va informar a les associacions que tenen l’obligació de declarar a l’APDA els fitxers de dades personals que custodien, un tràmit que es pot fer de manera senzilla responent a un formulari en línia que es troba a la web de de l’ens (https://formulari.apda.ad/).

Des del servei de Participació Ciutadana es va detectar fa temps la necessitat d’oferir eines específiques a les entitats que assessoren davant els dubtes que plantegen de manera recurrent. Amb anterioritat s’han organitzat sessions formatives sobre comptabilitat, organització, comunicació interna i externa i captació i fidelització de socis

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada