biotecnologia 1

La biotecnologia és un sector emergent que encara pot tenir un gran recorregut a Andorra. Des de l’inici de l’obertura econòmica han demanat instal·lar-se al país set empreses i hi ha una trentena que treballen en aquest àmbit. La ministra de Salut ha apostat, aquest matí, en el primer congrés de biotecnologia organitzat per Andbio, per la col·laboració entre l’àmbit públic i el privat.

A Andorra hi ha una trentena d’empreses de biotecnologia, un sector emergent que s’està desenvolupant sobretot en l’àmbit de la salut. Des de l’entrada en vigor de la llei d’obertura econòmica s’han demanat set sol·licituds d’empreses d’aquest sector. Ho ha explicat el secretari d’estat de Diversificació Econòmica. Josep Maria Missé ha assegurat que ha de ser l’empresa privada qui avanci en aquesta activitat. “Hem d’incentivar, hem de trobar fórmules perquè el capital privat participi d’aquests projectes. No s’entén que des de l’administració pública s’hagi de fer el 100% de la inversió. Ha d’acabar tenint un rol més aviat facilitador del desenvolupament d’un sector. Sí que pot tenir una petita participació en forma de capital llavor, però al final qui farà realitat el sector és la inversió privada” .

La ministra de Salut ha fet la defensa de la importància del sector biotecnològic, ja que suposa avenços en fàrmacs, tractaments i benestar. Cristina Rodríguez ha dit que s’ha de treballar en la divulgació de la informació que es genera i ha apostat per la col·laboració entre l’àmbit públic i el privat per desenvolupar projectes. Sempre tenint en compte el retorn a curt i mitjà termini. “Quan parlem d’inversió es mesura el retorn en termes de benestar”, ha dit Rodríguez. Rodríguez ha explicat que legislativament cal una llei del medicament per desenvolupar el sector de la biotecnologia i per reglamentar aspectes com les certificacions i homologacions. Pel que fa a l’aspecte ètic, ha destacat la creació del comitè de bioètica, un òrgan d’assessorament que creu que ha de ser com més independent millor

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada