Una trentena de policies es manifesten davant el Ministeri d’Interior per reclamar millores en el cos (Vídeo)

Una trentena d’agents del Cos de la Policia s’han concentrat aquest dijous al migdia davant del Ministeri d’Interior i Justícia, situat a l’edifici administratiu de l’Obac, el mateix lloc que el despatx del cos, per reclamar les millores que creuen necessàries com és l’ampliació de la plantilla i la renovació i compra de material. L’acte ha consistit en la lectura d’un manifest on s’han exposat els motius de la reivindicació. El portaveu del Sindicat de la Policia d’Andorra (SIPA), Joan Comella, ha demanat al Govern que ‘deixi d’utilitzar el to victimista i alarmant’ i ha assegurat que han ‘demostrat que saben separar les reivindicacions de la seva tasca com a policies’. De la seva banda, el portaveu del Col·lectiu de Funcionaris de la Policia d’Andorra (CFPA), Salvador Prieto, ha mostrat sorpresa davant la compareixença aquest passat dimecres del ministre d’Interior i Justícia, Xavier Espot i del cap de Govern, Toni Martí. Després de la concentració, els representacions s’han reunit amb el ministre Xavier Espot.

L’acte ha servit per reivindicar unes demandes de millora del parc mòbil, de material i de recursos humans, que tal com han indicat els portaveus dels sindicats, moltes d’elles fa temps que s’arrosseguen. De fet, Salvador Prieto s’ha mostrat sorprès pel fet que el ministre digués que no en tenia constància, mentre que les demandes ‘ja estaven sobre la taula del ministre Marc Vila quan l’actual ministre era secretari d’Estat’. Prieto també ha dit que la concentració d’aquest dijous s’ha fet per reclamar millores en el material, ‘però no cal amagar-se si hem de reivindicar la qüestió de la jubilació o qualsevol altre tema, no cal fer res encobert com s’ha dit’.

En aquest sentit, el portaveu del CFPA ha lamentat que fa nou setmanes que esperen resposta del ministre Cinca, i que és sorprenent que el cap de Govern fes les declaracions d’aquest dimecres, ja que ‘el que hauria de fer és agafar el lideratge de la situació i parlar amb nosaltres per desbloquejar-la’.

De la seva banda, el portaveu del SIPA, Joan Comella, en relació amb la compareixença d’aquest dimecres, ha demanat que es deixi de fer un discurs victimista, de desprestigiar-los i d’alarmar a la població, perquè considera que han demostrat que saben separar les reivindicacions de la seva feina.

Pel que fa a la intenció de repartir fulletons entre els visitants, els portaveus sindicals han coincidit en assenyalar que tant ells com el ministre tenen clar el que diu la llei, ‘i que si algú creu que s’està fent alguna cosa fora de la legalitat ja saben quines mesures s’han de prendre’. Per tant, consideren que l’actuació servirà per demostrar que són lliures per expressar el seu malestar legítimament ‘sense cap tipus de coacció i amenaça per part de ningú’.

Els policies han demanat més efectius perquè asseguren que molts policies tenen previst de demanar la jubilació arran del conflicte amb els complements, més vehicles perquè actualment estan deixant de fer serveis per aquesta mancança, que se solucionin les mancances en la formació continuada o que es faci el desplegament reglamentari. Després del manifest, en el qual han demanat que no es criminalitzi el Cos de Policia, han assegurat que la concentració es feia silenciosament perquè no els malinterpretessin.

 

1 comentari

  1. Escolta Pàtria la nostra aflicció a la vista del comportament del cos d´èlit que ha de garantir a nostra seguretat amb disciplina i obediència al Govern andorrà

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES