Una trentena de persones participen a la caminada del Dia de la Terra a Llorts

Una trentena d’ordinencs s’han sumat aquest diumenge al matí a la celebració del Dia de la Terra amb una caminada a Llorts. La ruta pensada per a famílies ha durat una mitja hora i el recorregut s’ha iniciat a la Mina de Llorts passant pel camí vell, arribant a les set escultures que hi ha al camí de la Ruta del Ferro i acabant a la plaça del Poble. El conseller d’Administració i Comunicació, Ludovic Albós, ha valorat molt positivament la participació, considerant que ha estat ‘gairebé un èxit’, tenint en compte el mal dia que ha fet i el poc temps que han tingut per preparar l’acte.

Malgrat que aquest diumenge s’ha aixecat fred i ennuvolat no ha estat motiu suficient per no celebrar el Dia de la Terra. Així, una trentena de persones s’han sumat a la caminada organitzada pel Comú d’Ordino per commemorar aquesta festivitat. La iniciativa, dirigida a un públic familiar, ha estat el primer any que s’ha fet i ha tingut una bona acollida. El conseller d’Administració i Comunicació, Ludovic Albós, ha reconegut que, malgrat el poc temps que han tingut per preparar la sortida i la climatologia adversa, la trobada ‘ha estat gairebé un èxit’.

El recorregut ha durat una mitja hora i ha començat a les Mines de Llorts i s’ha acabat a la plaça del Poble passant pel camí vell i arribant a les set escultures de ferro que hi ha al camí de la Ruta del Ferro. Les estàtues, que pertanyen a la família Jordino, han estat dissenyades per artistes de diferents països i segons ha explicat Albós ‘representen persones procedents de diferents parts del món’. Precisament, on hi ha les figures ha estat el punt on els participants a la caminada s’han aturat i s’han agafat de les mans fent una gran rotllana per commemorar el Dia de la Terra tot simbolitzant la unió entre tots.

La jornada s’ha acabat a la plaça del Poble de Llorts. Aquí els ordinencs han deixat la seva empremta en un gran mural i han pogut prendre un petit refrigeri per refer-se. A l’acte també s’hi han afegit diverses personalitats del Comú com la cònsol menor de la parròquia, Consol Naudi, el conseller d’Administració i Comunicació, Ludovic Albós, el conseller de Finances, Jordi Ordoñez, el conseller d’Agricultura i Medi Ambient, Miquel Pujal, i la consellera de Benestar Social, Lucia Muñoz.

Aquesta tarda hi ha preparada una segona activitat per commemorar el Dia de la Terra i serà una projecció del documental One day on earth (un dia a la terra) a la sala de cinema d’Ordino Studios, a les sis de la tarda. El film inclou material que es va enregistrar el 10 d’octubre del 2010 a més de 160 països, un dels quals Andorra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.