Una trentena de feligresos s’han aplegat aquest dissabte al matí davant la Mare de Déu de l’Oratori, al camí ral que puja cap a Meritxell. En la pregària, mossèn Toni Elvira ha demanat als presents, especialment als dirigents polítics, una reflexió per la pau.

Una trentena de feligresos han rememorat la tradició de la peregrinació cap al Santuari de Meritxell, acostant-se a la Mare de Déu de l’Oratori que hi ha en el camí que uneix Encamp –Les Bons, més concretament, amb Meritxell-, i pel qual transitaven els peregrins per participar a l’aplec de Meritxell en temps anteriors. En aquest camí, s’aturaven davant la Verge de l’Oratori per fer-hi una pregària.

En aquesta ocasió, la pregària ha servit per demanar la pau. Mossèn Toni Elvira ha explicat que el Papa Francesc I ha demanat a la comunitat cristiana que pregui aquest dissabte, vigília del naixement de la Mare de Déu, per la pau. Així, mossèn Toni Elvira ha demanat als presents una reflexió sobre aquesta qüestió, no només pensant en els conflictes bèl·lics com el de Síria, sinó també en el ‘compromís del nostre dia a dia de transmetre els valors de la pau’.

La demanda anava dirigida especialment als governants. En aquest punt, el cònsol major d’Encamp, Jordi Mas, ha exposat que ell ‘poc hi pot fer més que acompanyar amb l’esperit i el pensament’, en relació al conflicte a Síria, i ‘cercar posicions pròximes amb el diàleg’, en el dia a dia com dirigent polític. Mas ha valorat que ‘és bo fer una reflexió sobre el sistema per la pau i la convivència, que hauria de ser una norma habitual en l’ordre polític’.

D’altra banda, Mas s’ha mostrat partidari de mantenir ‘no només devocions, sinó també tradicions’, en relació a la trobada per fer ofrena a la Mare de Déu de l’Oratori.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada