Una trentena de comerciants s’afegeixen al Dia de la Fotografia Estenopeica a la capital

Durant els darrers 8 anys, l’Escola d’Art del Comú d’Andorra la Vella ha anat realitzant activitats en la celebració del Dia Mundial de Fotografia Estenopeica. Enguany, 12a edició d’aquesta celebració internacional, es repetirà l’activitat concreta de demostració i participació ja tradicional, a la plaça del Poble, el dia 5 de maig, amb el lema: “Apropa’t a la plaça del Poble”.

S’hi faran fotografies “estenopringles”, amb capses de patates fregides. Hi haurà instal·lada, igualment, una cambra fosca gegant en la qual podran penetrar-hi totes les persones que vulgui gaudir de l’activitat, on descobriran els secrets del laboratori de revelat.

Aquest any 2012, la Fotografia Estenopeica forma part d’una acció de promoció i animació, organitzada conjuntament pel Comú d’Andorra la Vella i l’Associació de Comerciants del Centre Històric, que s’estén del 26 d’abril al 5 de maig, en el marc del Pla de Dinamització del Centre Històric d’Andorra la Vella.

 

“Posa l’ull als paradors del Centre Històric”

Durant 9 dies – del 27 d’abril al 5 de maig – 12 aparadors d’establiments, dels 30 comerciants que s’han adherit a aquesta iniciativa, romandran decorats amb elements propis de cada negoci, introduïts en una mena de cambra fosca, imitant la instal·lació per a la fotografia estenopeica.

A l’Espai B’Art del Centre Cultural la Llacuna hi haurà una decoració especial amb simulacions de càmeres estenopeiques, ordinadors amb projeccions i una exposició de fotografies estenopeiques de gran format, que serà inaugurada el dimecres 2 de maig a les 20.00 hores. Hi romandrà fins al dilluns 4 de juny.

El dijous 3 de maig, a l’Escola d’Art, de les 5 de la tarda a les 9 del vespre, hi tindrà lloc un taller, gratuït i obert a tots els públics a partir de 8 anys, on s’ensenyarà a muntar una càmera estenopeica amb una capsa de patates.

 

El dissabte 5 de maig gran celebració de la fotografia estenopeica

Durant el matí del dissabte 5 de maig, de les 11.00 hores a les 13.00 hores, a la plaça del Poble s’hi instal·larà una cambra fotogràfica gegant on s’hi podrà entrar per veure i observar-ne el funcionament.

Les fotografies de gran format de l’exposició de l’Espai B’ART seran exposades a la glorieta de la plaça del Poble.

L’Escola d’Art cedirà càmeres estenopringles per a que els assistents i participants puguin fer la seva fotografia i entrar a formar part d’un Concurs. Les persones que facin la seva fotografia seran atesos per alumnes i exalumnes de l’Escola i els acompanyaran al taller de fotografia de l’Escola d’Art a fer-ne el revelat.

Totes les fotos seran penjades al web del dia mundial: www.pinholeday.org

A les 13.30 hores, es realitzarà una fotografia estenopeica de grup, on els participants hauran d’estar immòbils durant 30 segons.

Tot segut, s’oferirà un aperitiu.

Entraran en concurs les imatges realitzades durant el matí.

L’entrega de premis es farà a les 19.00 hores al Centre Cultural la Llacuna. Els 7 premis atorgats seran donació dels comerciants del Centre Històric.

Es valorarà principalment l’originalitat de cadascuna de les fotografies.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.