Vint-i-vuit d’alumnes de 14 a 16 anys de segona ensenyança dels tres sistemes educatius debatran i votaran aquesta tarda sis proposicions de llei en el marc de la quinzena edició del Consell General dels Joves. Un any més, el parlament participa en aquest projecte educatiu per acostar els joves a la política i al procés legislatiu.

Les sis proposicions de llei dels alumnes de l’escola andorrana, espanyola i francesa s’han centrat en temes d’actualitat que afecten aquest col·lectiu. Una de les que més debat va generar en el treball en comissió va ser la proposició relacionada amb la conscienciació i la prohibició del consum d’alcohol entre els menors. Els adolescents debatran també en sessió plenària altres qüestions, com ara la redistribució de la jornada escolar, amb l’objectiu de millorar la conciliació de la vida educativa i familiar. El quinzè Consell General dels Joves discutirà també altres proposicions relacionades amb la cultura, la participació social i ciutadana o les adopcions internacionals.

Abans d’arribar a l’hemicicle, totes proposicions s’han treballat en comissió amb la col·laboració dels consellers generals de la comissió d’Educació, Recerca, Cultura i Esports. En aquest procés, es va corregir l’articulat de les proposicions amb l’objectiu de millorar-lo i donar-li més cabuda en el procés legislatiu.

Després de les votacions, algunes de les proposicions aprovades podrien ser traspassades al Govern perquè puguin seguir els passos d’un tràmit legislatiu ordinari. El Consell General dels Joves va néixer el curs 2002-2003 com un projecte educatiu per fomentar la participació política.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada