Una seixantena d’informàtics es reuneixen al segon ‘Geek a Palooza’

Una seixantena d’informàtics es reuneixen, aquest dissabte, a la Llacuna, en la segona edició del Geek a Palooza. Els apassionats de les tecnologies comparteixen coneixements sobre diferents matèries, i s’han organitzat xerrades més teòriques i a la tarda tallers pràctics on els assistents podran aprendre i participar. Els organitzadors de l’esdeveniment, Lluís Franco i David Rojas, han posat de manifest la gran qualitat dels ponents i dels assistents en general.

Al llarg del matí d’aquest dissabte els ponents del Geek a Palooza han presentat explicacions sobre diverses tecnologies, amb un ventall ampli des de Microsoft, multiplataformes per dispositius mòbils, xerrades sobre com programar, sobre la seguretat dels pagaments amb els telèfons mòbils i també sobre les xarxes socials.

La diferència amb l’edició anterior, que va ser la primera, és que enguany s’ha ampliat el ventall de tecnologies que es tracten i que s’ha preparat una novetat per a la tarda. Enlloc de fer tot amb xerrades, durant la tarda es faran un total de nou ‘laboratoris’ on els experts mostraran el que saben fer, ho ensenyaran a qui vulgui i els deixaran practicar.

Perquè l’esdeveniment sigui el més dinàmic possible, Lluís Franco ha explicat que s’ha deixat llibertat perquè cadascú organitzi el taller com vulgui i es pugui anar fent en funció de les demandes de la gent.

La reunió d’aquest dissabte ha acollit al voltant d’una seixantena de persones, la meitat de fora del país, i els organitzadors han lamentat que és difícil aconseguir que la gent s’impliqui i es mogui per participar en actes així.

A més, els apassionats de les tecnologies també han valorat l’aplicació d’aquestes a Andorra. David Rojas ha opinat que tot i que hi ha empreses que aposten fort en aquest àmbit, encara es podria explotar molt més a nivell de país. Considera que la mida d’Andorra fa que sigui l’escenari ideal per fer proves de projectes tecnològics i que actualment no s’explota tant com es podria.