Una ratafia de la Pobla, el millor licor de Catalunya

La Ratafia de l’Aplec, elaborada per Licors Portet de la Pobla de Segur, ha obtingut la Medalla d’Or en l’únic concurs de licors i destil·lats de Catalunya, el Topwine. Aquest reconeixement se suma a l’obtingut ara fa poc més d’un mes al Catavinum World Wine&Spirits Competition (CWWSC) on aquest licor pallarès va obtenir la Medalla d’Argent.

Àngel Portet, propietari de la destil·leria, es mostra molt satisfet pel fet que “en menys d’un any aquest licor comenci a recollir reconeixements”. Un fet que “dóna confiança per introduir-se en el mercat”. El producte està fet a base de nous verdes del Pallars Jussà, concretament de plantacions de Lliminana i Aransís. També conté concentrat de peres de Lleida (elaborat a Indulleida) i un toc d’espècies: nou moscada, clau i canyella. El resultat és un licor amb un sabor dolç i ben equilibrat que resulta un bon digestiu per a després dels àpats.

El licor elaborat des de la Pobla va ser presentat ara fa tot just un any, en el marc d’una col·laboració amb la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll) com a producte oficial de l’Aplec del Caragol. Com a tal, pot ser adquirit per les colles d’aquesta festa lleidatana, a través de la Central de Compres, a un preu especial. El president de la Fecoll, Ferran Perdrix, ha agraït “la promoció internacional que Licors Portet fa de l’Aplec, tot presentant a concurs aquest producte i portant la festa lleidatana arreu”.

El certamen Topwine és una organització independent que té com a objectiu fomentar la cultura del vi i altres licors, alhora que suposa una plataforma per donar a conèixer cellers, productors i marques.

1 comentari

  1. A Andorra Tenim la « Ratassia de la Carmeta »
    Visca Andorra…..

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *