Una quarantena de persones participen en el primer estatge de ball en línia a Encamp

La sala de festes del Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp acull des d’aquest divendres i fins aquest diumenge el primer estatge Bela, organitzat per l’associació de Ball en Línia del Principat d’Andorra (BELA) i amb el suport del Comú encampedà que ha cedit l’espai per a fer l’activitat. Aquest dissabte s’han fet diverses classes de tècnica on s’han practicat els diferents estils del Line Dance, una disciplina de ball provinent del Country. En cada sessió hi han participat una quarantena de persones vingudes no només d’Andorra sinó també de diferents punts de Catalunya i França. Tant des de l’entitat com des del Comú es preveu donar continuïtat a l’esdeveniment i de moment, s’ha organitzat una segona trobada a l’agost on està previst que hi participin line dancers d’Holanda, França, Suècia o Itàlia.

Una quarantena de persones han participat aquest dissabte a la primera trobada de ballarins de Line Dance al Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp. Els participants no només han vingut d’Andorra sinó també n’hi havia de diferents punts de Catalunya com Manresa, Tarragona, Barcelona o Badalona així com alguna persona de França, encara que han estat una minoria, ja que hi havia organitzat un campionat nacional de line dancers.

La vicepresidenta de l’associació BELA, Meritxell Romera, ha explicat que el primer estatge Bela consisteix en fer classes de tècnica dels diferents estils del Line Dance, una disciplina de ball provinent del Country. En aquest sentit, els estils que s’han practicat han estat la polka, l’east coast swing, el nightclub, el west coast awing, el waltz i el cuban.

A les classes que s’han impartit aquest dissabte al matí, de les 10 i fins a les 13, i a la tarda de les 16 a les 19 hores s’hi han pogut veure persones de totes les edats que practiquen aquest estil de ball com a hobby i volen perfeccionar els passos. L’objectiu de la trobada és segons Romera ‘establir vincles amb gent que practica la mateixa activitat’. És una activitat ‘més aviat relacional’ ha afegit.

L’esdeveniment ha tingut una bona rebuda, i tant des de l’entitat Bela com des del Comú encampedà, s’ha valorat molt positivament la participació. Aquest dissabte al vespre es farà una festa on hi haurà exhibicions dels balls i es compta que hi assistiran un centenar de persones, entre les quals es preveu que hi hagi el cònsol menor de la parròquia, Jordi Torres, acompanyat de diversos consellers de l’administració local.

Tant des de l’associació així com també des del Comú es vol donar continuïtat a l’esdeveniment per tal que acabi tenint un cert ressò dins del món del Line Dance. De moment hi ha previst fer una segona trobada pels dies 3, 4 i 5 d’agost. En aquest cas però, es vol fer un acte més multitudinari ja que hi participaran line dancers de prestigi d’arreu d’Europa com Holanda, França, Suècia o Itàlia.

La trobada va començar aquest divendres amb una festa de benvinguda i s’allargarà fins aquest diumenge on es farà una última classe de tècnica, on es practicaran els estils del waltz i el cuban.

TOTES LES NOTÍCIES