Una quarantena de persones participen en el 1r Arquitectour Pirineu

Avui dissabte, 5 de maig, ha tingut lloc la primera edició de l’Arquitectour Pirineu amb la participació d’una quarantena de persones que han seguit les rutes guiades per set edificis i espais públics de la Seu d’Urgell i el nou poble de Pont de Bar, obres de l’arquitecte Lluís Vidal Arderiu. Entre els edificis visitats destaca la Biblioteca Sant Agustí, situada en un solar en el qual es van conservar les restes d’una església del segle XVII, o el Museu diocesà d’Urgell, el projecte del qual va respectar l’antic edifici del Deganat com una peça més de l’important conjunt monumental de la Catedral, el Claustre i l’església de Sant Miquel. Les rutes han estat guiades per set arquitectes, que han explicat les característiques i peculiaritats de cadascuna de les obres visitades.

Es tracta d’una iniciativa de la Delegació del Pirineu de la Demarcació de Lleida del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), emmarcada en l’Arquitectour Lleida, on ja s’han dut a terme tres edicions, amb l’objectiu de donar a conèixer i promoure l’arquitectura i el treball dels arquitectes.

El delegat del Pirineu del COAC Lleida, Ricard Lobo, valora molt positivament l’activitat “que ha permès apropar la feina del desaparegut arquitecte Lluís Vidal Arderiu a la ciutadania, amb una àmplia obra realitzada a la zona”. La filla de Vidal Arderiu, la també arquitecta Anna Vidal, ha estat una de les guies que han explicat les obres arquitectòniques i urbanístiques a les persones que han seguit les rutes, la majoria vingudes de Barcelona i Lleida, entre altres llocs.