Una quarantena de cantaires de la Coral Rocafort participen en la tradicional cantada de caramelles

A les escales de l’antiga Casa Comuna de Sant Julià s’ha donat el tret de sortida aquest diumenge al matí a la tradicional cantada de caramelles a càrrec de la Coral Rocafort de la parròquia. Una quarantena de cantaires -entre petits i grans- han continuat amb la tradició oferint el repertori preparat en diferents indrets del poble. Un dels caramellaires més antics de la Coral, Josep Maria Manubens, ha destacat que és molt important que el jovent s’impliqui i faci el relleu a la gent gran perquè la tradició continuï viva.

 ‘Jo no sé què té l’Andorra’, ‘La rosa del porc’ i ‘Sperpento’ han estat les tres obres interpretades per la Coral Rocafort de Sant Julià aquest diumenge al matí en la tradicional cantada de caramelles. Una quarantena de caramellaires -petits i grans- han començat el repertori a l’antiga Casa Comuna i han continuat pels carrers del casc antic, la plaça de Sant Antoni-Calonge i la plaça de La Germandat. Els veïns del poble s’han sumat a la tradició i han acompanyat a la coral escoltant els diferents temes tradicionals.

caramalles sant julia 1Un dels caramellaires de la Coral Rocafort que hi participa des de fa més de 50 anys, Josep Maria Manubens, ha explicat que les caramelles han canviat molt d’ençà que van començar. “Abans només cantàvem els homes i les dones preparaven el dinar de Pasqua”. D’altra banda, en els seus inicis s’implicava “tot el poble”, ha afegit Manubens. Tanmateix el caramellaire ha motivat al jovent de la parròquia a formar part d’aquesta tradició perquè així facin el relleu a la gent gran i la tradició no es perdi.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.