Una pell per sentir més

pell

El  que ve, el veritable futur, estarà en la manera que tenim de relacionar-nos sensorialment amb el món.

L’anomenada revolució tecnològica ha estat un canvi que en la seva gran majoria ha operat en l’àmbit de les comunicacions. D’aquesta manera, coses com parlar a l’instant amb persones que estan a milers de quilòmetres de distància o obtenir informació sense anar a una biblioteca han estat els elements fonamentals d’aquesta part d’aquesta revolució. Ara toca un nou graó: noves formes de percebre el que ens envolta.

Tenim exemples presents que corroboren la idea com la realitat virtual o la realitat augmentada, però la tecnologia desenvolupada per Ava Aghakouchak i Maria Paneta a la Universitat Col·legi de Londres (UCL) van un pas més enllà del que s’ha vist fins al moment.

Les dues investigadores han creat una wearable que es presenta com una segona pell per sentir de forma més intensa tot el que està al nostre voltant. El projecte ha estat batejat com a Projecte Sarotis i es basa en càmeres d’hidrogel. La segona pell o la pell artificial reacciona als canvis de temperatura i ens fa sentir, per exemple, la variació d’un grau centígrad en l’ambient d’una manera molt més intensa o una petita brisa, per petita que sigui, de la mateixa manera. Fred i calor com si estigués succeint en la nostra pròpia pell, aquesta és la idea del projecte.

L’origen de Sarotis va sorgir dins el marc universitari per estudiar si era possible que els éssers humans ens relacionem amb el nostre entorn d’una manera amplificada. Sembla ser que sí, i el que és més important, sembla que a més de ser un mer desenvolupament curiós, Sarotis té una aplicació immediata en persones amb discapacitat d’algun dels seus sentits. D’aquesta manera, el wearable podria ajudar a una persona invident perquè tingués un major control de l’entorn.

Per Tecnonews / AMIC

TOTES LES NOTÍCIES