Una part dels dividends d’Andorra Telecom es destinaran a la transformació digital de l’administració

En el pressupost del 2020 s’inclou una partida, provinent dels dividends d’Andorra Telecom, destinada a accelerar la transformació digital de l’administració. El ministre portaveu, Eric Jover, ha declarat aquest dimecres en la roda de premsa posterior al consell de ministres que es necessita fer un pas endavant en la transformació digital perquè “puguem generar noves oportunitats i respondre de manera més diligent als nostres ciutadans i empresaris”. També ha indicat que, com a norma general, la utilització dels dividends provinents de les empreses FEDA i Andorra Telecom no van associats a un projecte en particular, però enguany “hem volgut donar-los-hi un element finalista associat a la mateixa naturalesa d’Andorra Telecom”.

Pel que fa a les dues empreses, el Govern fa una distribució del 30% dels dividends de FEDA i d’un 100% dels d’Andorra Telecom. “En cap cas aquesta distribució posa en risc la situació financera d’aquestes empreses”, ha explicat Jover, qui ha assegurat que doten a l’administració central amb aquests dividends després de decidir totes les seves polítiques d’inversió. El fet que la distribució d’Andorra Telecom sigui d’un 100% és a causa del fet que “les reserves pròpies de l’empresa són importants i suficients per poder respondre a qualsevol necessitat d’inversió extraordinària que pugui succeir”. A més, ha afegit que la distribució dels dividends es fa després que les entitats marquin quines són les seves inversions necessàries i ha assegurat que “la salut d’aquestes empreses està completament garantida”.

D’altra banda, el ministre portaveu ha declarat que les dades més concretes sobre el pressupost, en el qual hi havia un dèficit inicial de 23,3 milions d’euros, es comunicaran primer a la comissió legislativa de Finances i Pressupost, abans de fer-los públics. Referent al marc pressupostari, també ha indicat que hi ha una previsió de creixement en la recaptació tant d’impostos directes com indirectes pels quatre anys pels quals es realitza aquest marc. Tot i assegurar que no deixa de ser una previsió, ha explicat que tenen la intenció de revisar-lo cada any en funció de l’evolució de l’any en curs.

Per realitzar aquesta previsió, ha indicat que observen “el comportament històric que han tingut les diferents figures pressupostàries” i també “el ritme de liquidació de l’any en curs”. A banda d’aquest primer element de referència, també ha declarat que es tenen en compte indicadors macroeconòmics i en funció de la figura tributària, “ens podem fixar més amb la previsió de l’evolució de la massa salarial i del nombre de treballadors d’Andorra o amb la predicció que tenim del creixement del PIB o de les importacions del país”. D’aquesta manera, ha assegurat que utilitzen els indicadors per ajustar-se al màxim possible a la realitat.

TOTES LES NOTÍCIES