Una part de l’acusació de l’afer de les escoltes estudia demanar que declari Riberaygua

batlliaFonts properes a una part de l’acusació en l’afer de les suposades escoltes il·legals a la Policia han explicat que s’està estudiant la possibilitat de demanar que se citi a declarar el ministre de Presidència, Antoni Riberaygua, que va ser responsable d’Interior en l’època dels fets. Les fonts consultades han indicat que ‘és una possibilitat real’ però que de moment no s’ha demanat. D’altra banda, Joan Ramon Peralba i Pere Gispert, que aquest dilluns van ser cessats com a director i director adjunt de la Policia, declararan com a imputats davant del batlle els propers 26 i 27 de febrer.

Una part de l’acusació en l’afer de les escoltes il·legals a la Policia estudia la possibilitat de demanar que declari el ministre Antoni Riberaygua, que va estar al capdavant del Ministeri d’Interior en l’etapa d’Albert Pintat, coincidint amb el moment en què suposadament es van produir escoltes il·legals. Les fonts consultades han indicat que es veu com ‘una possibilitat real’, però que de moment no s’ha demanat. En canvi, va ser un dels lletrats d’aquesta part qui va demanar primer la citació de Peralba -i no pas la Fiscalia-, just després de la declaració del responsable d’Afers Interns en el moment dels fets, Ramon Sancho.

D’altra banda, Joan Ramon Peralba i Pere Gispert, que aquest dilluns van ser cessats com a director i director adjunt de la Policia, declararan com a imputats davant del batlle els propers 26 i 27 de febrer. Segons les fonts consultades, el 25 de febrer tornarà a declarar Ramon Sancho, mentre que el 24 de febrer ha estat citat a declarar Jordi Boixader, que el va succeir en el càrrec, per donar explicacions sobre la suposada destrucció de les cintes enregistrades.