andorransUna parella d’andorrans, Jordi Durany i Vanessa Iglesias, han creat un grup de Facebook per ajudar els joves del país que vulguin anar a estudiar o viure a Barcelona. Tal com explica Durany, hi ha famílies que es troben amb moltes preocupacions per buscar un pis adequat i trobar companys amb qui compartir vivenda. Així, el grup Andorrans per Barna s’ofereix no només per proposar pisos sinó també per crear grups de persones que es puguin entendre entre ells per conviure.

La idea d’Andorrans per Barna sorgeix, segons explica Durany, de l’experiència pròpia. Durany diu que ‘tenim molts familiars que ara han de portar els fills a estudiar a Barcelona i que buscar pis per a ells els és complicat i els dóna maldecaps’. El fet d’haver de desplaçar-se cada vegada que es vol visitar un pis, i de conèixer gent a Barcelona i haver de buscar desconeguts per conviure són dificultats que des del grup es volen solucionar.

Andorrans per Barna considera que sobretot el fet de poder trobar altres persones d’Andorra amb les quals conviure i ajuntar perfils que es puguin entendre i tinguin interessos semblants pot ser molt positiu. Es basen en la seva pròpia experiència, perquè van anar a estudiar a Barcelona i sempre han compartit pis amb altres andorrans sense cap complicació. A més, pensen que el fet de viure amb altres persones del Principat també és un punt afegit a l’hora de poder fer els viatges junts els caps de setmana i també perquè ‘dóna més confiança’.

Jordi Durany explica que ‘nosaltres coneixem molta gent a Barcelona, tenim molts contactes, i podem ajudar’. Per això han creat la pàgina de Facebook perquè qui ho necessiti els contacti i se li puguin trobar companys, habitació o pis per llogar.

El procediment, un cop la persona interessada els contacti, serà buscar el grup amb qui pugui conviure, si és que ho vol, i després recomanar-li zones, preus i tipus de vivendes en funció del que estigui buscant. Així, la parella visitarà els pisos que es puguin adaptar a les característiques buscades i quan n’hagi seleccionat un nombre reduït que pugui agradar als interessats, concertarà un dia perquè els interessats o les seves famílies puguin baixar a veure’ls.

Quan s’hagi trobat l’habitatge, Vanessa Iglesias, que és advocada, serà l’encarregada d’elaborar el contracte, i a canvi de la feina feta cobraran una mensualitat del lloguer del pis o l’habitació.

El grup de Facebook es va crear aquest passat dissabte i ja compta amb més de 230 seguidors, per això els creadors tenen bones expectatives. En funció de com evolucioni el projecte es plantejaran crear una pàgina web i donar encara més impuls a la iniciativa. De moment, Durany celebra que en només una setmana de funcionament ja han rebut una demanda d’ajuda i moltes felicitacions per la iniciativa.

9 comentaris

  1. Es una idea muy buena, y el trato que he recibido es bastante profesional y efectivo. He encontrado un piso céntrico en Barcelona y en poco tiempo gracias a ellos.

  2. Una molt bona idea, per tal que els fills no trobin tant a faltar casa seva i els seus costums.

  3. Lo que tendria que hacer el gobierno andorrano es montar una residencia d andorranos en bcn, para que bajen nuestros hijos a estudiar, y dejar d pagar esos precios tan abusivos que hay en la residencias españolas…HASTA LOS H…

  4. Ho trobo una bona idea, la idea sembla ser no tenir que passar per els preus abusius de les residències no?

  5. Ho trobo una gran idea! Sort amb el projecte!

  6. RESIDENCIA SAN AGUSTIN CENTRICA Y AMB PREU RAONABLE Y SENSE LA COMISIO DELS TAN AMABLES.

  7. Moolt bona idea i de gran utilitat per als joves andorrans !! 🙂

  8. Em sembla molt bona idea això d’agrupar al jovent d’Andorra a Barcelona. Fem País!

  9. Home, la idea és molt bona!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada