Una operació en realitat virtual

Cada setmana arriba una nova aplicació de la tecnologia del moment: la realitat virtual. Ja va demostrar el Mobile World Congress que ulleres com les Oculus VR o les Card Board eren el futur immediat de la tecnologia i des de llavors les notícies no han fet altra cosa que confirmar aquesta idea.

L’últim dels avenços que s’ha produït en aquest àmbit ens arriba des de Londres. A la capital britànica, Shafi Ahmed, un cirurgià, acaba de gravar i retransmetre la primera operació en realitat virtual. Es tractava d’una pacient amb càncer de còlon i l’operació consistia en extirpar el tumor que aquesta tenia a l’intestí.

A les 13:00 del 16 d’abril va començar l’operació que era retransmesa amb un minut de retard per si existien complicacions mèdiques de qualsevol tipus. Finalment tot va anar sobre rodes i els que van voler van poder veure d’una forma completament interactiva, gairebé viscuda, la intervenció, sempre que disposessin de connexió a internet o un telèfon intel·ligent amb l’aplicació VrinOR o iOS.

Segons afirma el mateix Ahmed, que ja va anunciar les seves intencions el passat mes de març, aquest tipus d’intervenció té com a objectiu que els interessats aprenguin tècniques d’una manera molt més intensa. Afegeix que considera la tecnologia de la realitat virtual un complement ideal per al món de la docència mèdica.

Per Tecnonews / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.