El centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) ha desenvolupat una nova tecnologia, anomenada Sfëar (www.sfear.com), per crear cançons i sessions de música en tres dimensions en directe i produir i distribuir música i continguts d’àudio immersiu en els dispositius mòbils a través d’auriculars.

Músics internacionals presentaran al Sonar, des d’avui fins al 18 de juny, les primeres cançons 3D compostes amb Sfëar, entre els quals figuren Mr J, col·laborador habitual de grans estrelles del panorama discogràfic internacional; l’artista sonor Timothy Schmele, autor de l’obra “Neurospaces” que representa l’activitat cerebral amb àudio 3D, i MainBerlin.

Segons pronostica Adan Garriga, director de Tecnologies Audiovisuals de Eurecat, “el so 3D serà el nou estàndard en el camp de l’àudio, com ho va ser la irrupció del so estèreo en els anys cinquanta i el pas de l’estèreo al sistema 5.1 en els vuitanta” .

En la seva opinió, “la tecnologia és tan nova que té el potencial per canviar totalment el mercat de la música, tant de les plataformes de streaming i de venda com de les discoteques i dels espectacles en viu”.

Amb el sistema Sfëar, subratlla, “els músics poden espacialitzar la música de forma senzilla i preocupar-se únicament de posicionar el so en l’espai, independentment del nombre d’altaveus”.

“Les eines Sfëar són compatibles amb la majoria de programaris que utilitzen els creatius, de manera que ara un artista pot fer música 3D sense canviar el seu sistema de treball”, afegeix el director de Tecnologies Audiovisuals de Eurecat.

Durant el Sonar, Eurecat mostrarà al Market Lab produccions binaurals i els assistents podran provar alguna de les eines per crear música immersiva per a auriculars. Paral·lelament, els visitants podran provar la sensació 3D a la Demo Room de Sfëar, consistent en una instal·lació de 64 metres quadrats equipada amb un sistema d’altaveus 25.3 desenvolupat conjuntament amb Amate Àudio en la qual hi haurà diverses actuacions d’artistes convidats i sessions tècniques.Web de Sfëar: www.sfear.com

Per Tecnonews / AMIC 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada