oficina pallars

El municipi de Sort compta des d’avui amb una nova Oficina de Benestar Social i Família de la Generalitat (OBSF), que aproparà els serveis i recursos del Departament i de tota l’Administració de la Generalitat al conjunt de ciutadans i al món associatiu de la comarca. La posada en marxa d’aquest equipament és fruit de l’acord de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

 El director general d’Acció Cívica i Comunitària de Benestar Social i Família, Ramon Terrassa, acompanyat de l’alcalde de Sort i president del Consell Comarcal, Llàtzer Sibís, ha inaugurat aquest matí l’OBSF, situada al Camí de la Cabanera. Aquesta dependència administrativa d’atenció presencial prestarà servei els tres primers dimarts laborables de cada mes de 10h a 14h.
 
Les OBSF s’adrecen a la ciutadania i a la xarxa associativa per oferir informació sobre recursos adreçats a famílies, joves, dones, gent gran, entitats o voluntariat, etc. que són competència del Departament de Benestar Social i Família o de la Generalitat de Catalunya.
 
També es tramiten prestacions, ajudes i recursos, com ara subvencions per a associacions, prestacions econòmiques per a famílies amb infants o per a persones amb discapacitat, pensions no contributives, reconeixements del grau de discapacitat, es tramita el registre d’associacions o se sol·licita el títol de família nombrosa i monoparental.
 
Des de les OBSF també es col·labora amb campanyes de sensibilització cívica i de voluntariat, i es dóna suport a les iniciatives del teixit associatiu de Catalunya per afavorir el seu arrelament i el seu desenvolupament dins les competències departamentals.
 
La setantena d’OBSF distribuïdes arreu del territori català també estan habilitades amb punts de registre administratiu de documentació on es poden presentar sol·licituds.
 
L’any passat el conjunt d’oficines van atendre un total de 755.795 visites, que van suposar 937.539 consultes i 343.230 registres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada