Una nova eina permet compartir el procés d’atenció d’infermeria entre els professionals sanitaris

El SAAS ha presentat aquest dijous als professionals de la salut i d’infermeria del país l’Estació Clínica d’Infermeria (ECI), una nova eina que registra tot el procés d’atenció d’infermeria i l’activitat de la infermera, segons ha explicat Carme Corcó directora d’infermeria de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. A la trobada també hi han assistit responsables d’infermeria dels hospitals veïns de la Seu, Berga i Puigcerdà.

Aquest programa informàtic permet que tota la informació dels pacients estigui compartida pels professionals sanitaris: ‘és un benefici per als pacients que tots els professionals ho puguem compartir’, ha assegurat Corcó, que ha destacat que el treball d’implantació de l’eina es va iniciar l’any 2007 aprofitant la renovació dels sistemes informàtics de l’Hospital.

L’HNSM ha servit de pilot de Hewlett-Packard per desenvolupar una metodologia específica per a infermeria a través d’aquest programa informàtic Health Care Information System (HP-HCIS).

Segons la directora d’infermeria de l’HNSM, es tracta d’una eina integradora, perquè permet l’accés a la informació des dels diferents àmbits i les diverses aplicacions; i sobretot una eina d’informació i de comunicació que estalvia temps, millora el registre de dades, n’augmenta la fiabilitat i agilitza els fluxos d’informació clínica.

L’aplicació, de moment, només es fa a l’Hospital, però els centres d’atenció primària comencen a desenvolupar la seva part. El Centre Sociosanitari del Cedre ja té la seva pròpia eina. Carme Corcó ha assegurat que aquest ‘és un més dels passos’ en l’objectiu d’assolir que l’historial clínic del pacient estigui tot compartit i informatitzat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *