Tot coincidint amb l’inici -aquest cap de setmana passat- de la temporada de pesca de salmònids en aigües de baixa muntanya, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha presentat el nou sistema ‘PesCat’, que juntament amb l’APP gratuïta CarryMap, conformen una aplicació per a dispositius mòbils que permet localitzar el pescador a peu de riu, visualitzar sense connexió les zones de pesca de Catalunya i consultar-ne els seus atributs.

Amb la geolocalització, el pescador pot veure en tot moment en quina zona es troba i quins són els seus límits. A més a més, permet consultar la informació necessària hi hagi o no cobertura. Es pot escollir el mapa base en funció dels gustos de l’usuari, podent optar per mapa topogràfic, ortofotoimatge o bé mapa de carrers, entre d’altres. La consulta de la informació es fa de manera molt àgil i està perfectament adaptada als dispositius mòbils tant pel que fa a visualització com a selecció d’opcions.

Un altre servei que s’ha habilitat és una bústia de correu electrònic on poder fer arribar possibles discrepàncies entre la senyalització a peu de riu i la capa cartografiada o bé d’altres incidències. Aquestes informacions seran gestionades pels tècnics, fet que ajudarà a que hi hagi una millora contínua i a minimitzar les discrepàncies entre la informació cartogràfica i la realitat a peu de riu. D’altra banda, a la capa s’indica en base a quina normativa ha estat desenvolupada.

PesCat, desenvolupada per l’empresa pública Forestal Catalana, ha aprofitat el ja existent visor de pesca continental que hi ha a la pàgina web del Departament, tot adaptant-la en format per poder fer-ne ús en dispositius mòbils a través d’una aplicació de lliure distribució com és CarryMap. S’ha escollit aquesta aplicació, desenvolupada per Data East, per la simplicitat d’ús i les grans prestacions que ofereix de manera gratuïta.

El sistema consisteix essencialment en una capa georeferenciada que conté el traçat de les diferents zones de pesca de Catalunya, tant zones de pesca controlada (ZPC) com zones lliures sense mort (ZLLSM). La taula d’atributs associada permet saber les seves característiques d’ubicació de cada zona de pesca i com, quan i què s’hi pot pescar. És a dir, permet saber en tot moment el que es pot fer a cada zona concreta. A més, s’han afegit camps nous que permeten enllaçar al formulari de sol·licitud de llicències i permisos de pesca, mitjançant el Servei de Tràmits de la Generalitat, i enllaçar al web del Servei de Pesca Continental per obtenir més informació.

S’ha creat un apartat dins la pàgina de pesca continental del web del Departament d’Agricultura on es pot trobar tota la informació relacionada amb aquesta nova App, l’arxiu i el tutorial de descàrrega i utilització.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada