Una mostra de cultura popular clou els actes de la VIII Trobada de fallaires dels Pirineus

Una exhibició de cultura popular d’Andorra a la plaça del Consell General ha posat punt final a la VIII Trobada de fallaires dels Pirineus. La festa ha comptat amb les actuacions de l’Esbart Sant Romà d’Encamp, l’Esbart de les Valls del Nord, l’Esbart Dansarire d’Andorra la Vella, l’Esbart Lauredià, l’Esbart Santa Anna d’Escaldes-Engordany i la Gresca Gegantera. El president de l’Associació de Fallaires d’Andorra la Vella, Xavi Sànchez, ha explicat que l’objectiu d’aquesta mostra és exemplificar que, si bé el reconeixement de la Unesco ha estat per a les festes del foc del Pirineu, “hem volgut transmetre’l a tota la cultura pirinenca perquè la festa ha de ser de tots i esperem que tothom se la faci seva”. 

La plaça del Consell General ha acollit aquest diumenge al matí una mostra de balls populars a càrrec dels esbarts d’Andorra i de la Gresca Gegantera, que ha servit per tancar la VIII Trobada de fallaires dels Pirineus. El president de l’Associació de Fallaires d’Andorra la Vella, Xavi Sànchez, ha fet una valoració positiva de la trobada -la primera després que la Unesco declarés aquesta festa patrimoni de la humanitat-, que ha comptat amb una bona assistència per part de la comunitat fallaire. Sánchez ha qualificat la reunió tècnica d’aquest dissabte de “molt profitosa”, ja que ha servit per posar les bases per a crear una associació internacional i per seguir amb l’objectiu de salvaguardar la festa.

La taula rodona d’aquest dissabte a la tarda també ha servit per copsar els dubtes, les opinions i les experiències d’altres festes declarades patrimoni de la humanitat. Segons Sánchez, un dels principals dubtes és si la festa pot sortir-se de mare arran de la declaració de la Unesco, i considera que això dependrà molt de cada festa del foc i les seves peculiaritats.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.