Una làmpara per a cada racó

La decisió de col·locar dos o tres aplics a la paret, una làmpara de peu en un racó o uns focus al sostre generalment es pren aleatòriament, i es desaprofiten així les grans possibilitats que ofereixen els diferents productes d’il·luminació disponibles al mercat. El rebedor és més apropiat il·luminar-lo amb una làmpara de peu o de taula, amb uns aplics o uns focus.

Pel que fa a la sala d’estar, els focus sobre el sofà produeixen un clima fred i enlluernen, per això és millor substituir-los per làmpares de peu o amb pantalla, de 60 W si són bombetes incandescents, o 50 W si són halògenes. Al dormitori convé col·locar una làmpara sobre la tauleta, per aconseguir un ambient molt càlid. I unes làmpares amb pantalles i braços articulats a cada costat del llit i amb llum adequada per a la lectura.

Per a la cuina existeix una gran varietat de tubs fluorescents amb dissenys molt actuals i moderns. El millor és col·locar aquesta classe de llum sota la zona de treball i, fins i tot, sobre els mobles i penjats. Al bany, el més freqüent és col·locar focus halògens al sostre que aconsegueixen així una il·luminació general i homogènia.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.