Una jornada per mostrar les novetats tecnològiques en el procés de creació musical

La primera edició de la jornada ‘Més Colors de Música’ s’ha presentat aquest dilluns a la biblioteca comunal d’Escaldes-Engordany amb l’objectiu de donar a conèixer la incorporació de les noves tecnologies en el procés de creació musical. Mitjançant la col·laboració entre el comú de la parròquia i l’Associació de Músics d’Andorra (ASMA), el públic hi tindrà un paper fonamental, ja que participarà en les diferents xerrades i tallers que es duran a terme durant la jornada, que se celebrarà el dissabte 17 de novembre.

Tal com ha confirmat el conseller de Cultura, Salomó Benchluch, les activitats s’agruparan en un sol dia. El tret de sortida es donarà a les 11 hores amb un taller de ‘soundtrap’, a càrrec de Santi Casas, que anirà dirigit a joves d’entre 8 i 15 anys i es basarà en la creació de “loops, música i podcasts a través d’un programa multidispositiu”. Aquest, per tant, serà l’únic acte que se celebrarà al matí.

Ja a la tarda la jornada es reprendrà a les 17 hores amb la xerrada ‘Recursos tecnològics per a la creació musical’ impartida per Lluís Casahuga. Posteriorment, cap a les 19 hores, es durà a terme un taller per “donar a conèixer entre els assistents un nou mòdul seqüenciador per a sintetitzadors”, ha assegurat Benchluch. Aquesta activitat anirà a càrrec d’Eloi Flores, que també serà l’encarregat de cloure la jornada amb una ‘Jam session’ electrònica, destinada la creació musical amb la participació del públic.

L’esdeveniment també ha comptat amb la participació del president de l’ASMA, Oriol Vilella, que ha defensat l’inici d’una “nova etapa” en l’associació després d’haver estat un temps en espera. Vilella ha manifestat que “hi ha molta música andorrana pròpia i de versions de molts grups” i, per tant, des de l’associació han plantejat una professionalització d’aquests músics pel que fa a la seva actitud a l’hora d’afrontar un concert, afavorir la venda dels seus discos i exportar la seva música fora del país. A més, ha defensat que aquestes xerrades i tallers també ajuden que aquest fet sigui possible i es pugui “crear un so a Andorra”.

En referència al nombre de grups que crea el seu propi repertori al Principat, Vilella ha finalitzat dient que “estan en creixement”, ja que “m’atreveixo a dir que són cap a un 50%”.