La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat organitza el dia 7 de juliol a l’Ateneu Barcelonès la “IV Jornada sobre Llengua i Societat als Territoris de Parla Catalana. Polítiques lingüístiques per a una llengua amb futur”. Hi seran presents representants institucionals dels set territoris de parla catalana: Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, la Franja, Catalunya del Nord, Andorra i l’Alguer.
 
A la Jornada, que obrirà el conseller de Cultura, Santi Vila, es presentaran per primera vegada des de 2004 les principals dades sobre els coneixements, els usos i les representacions de les llengües al conjunt dels set territoris de parla catalana a partir de les dades recollides per les enquestes d’usos lingüístics de la població que els diversos governs i institucions acadèmiques han dut a terme al llarg dels anys 2014 i 2015.
 
Es farà també una anàlisi global de la situació, tenint en compte els punts forts i punts febles que té el català, i se’n traçaran les perspectives de futur. La segona part de la Jornada serà una taula rodona en què intervindran representants institucionals de tots els territoris, que exposaran les polítiques lingüístiques que hi duen a terme. Hi estaran representades les institucions següents:
 
  • Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya
  • Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears
  • Direcció General de Política Lingüística del Govern d’Aragó
  • Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Generalitat Valenciana
  • Direcció General de Política Lingüística del Govern d’Andorra
  • Ajuntament de l’Alguer
  • Consell Departamental dels Pirineus Orientals (Afers Catalans)
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada