El Govern ha aprovat l’atorgament de l’ajut corresponent a projectes de recerca de temàtica andorrana. Aquesta convocatòria, que enguany ha ofert un ajut de la modalitat de temàtica genèrica sobre la realitat andorrana, es gestiona pel Departament d’Ensenyament Superior i Recerca del Ministeri d’Educació i Joventut.

Aquest any s’han rebut 6 candidatures, de les quals la comissió de selecció ha seleccionat la següent per obtenir l’ajut: candidatura de la Dra. Raquel Cunill Artigas, investigadora postdoctoral Universitat Autònoma de Barcelona, que durà a terme el projecte de recerca titulat: “Les avetoses andorranes. Una aproximació al seu origen des de la Pedoantracologia”

Els objectiu de la investigació són:
·    Demostrar que l’extensió pretèrita de l’avet va ser considerablement major que l’actual.
·    Determinar quina havia estat la seva distribució altitudinal en els moments de màxima extensió.
·    Obtenir dades bàsiques per comprendre la història forestal anterior d’Andorra, podent arribar fins als 10.000 anys d’antiguitat, fet que també ens permet anar més enllà amb la història forestal del conjunt del Pirineu
·    Avançar en l’estudi de l’origen de les avetoses del Pirineu, basant-nos en la localització central d’Andorra en el conjunt pirinenc, fet que la converteix en una zona d’estudi clau.
·    Contribuir al coneixement de les migracions postglacials de l’espècie i de les zones refugi pirinenc.
·    Complementàriament, generar coneixements que permetin posar en valor les avetoses andorranes actuals i donar elements de decisió als gestors forestals i del territori.

L’import global concedit ha estat de 8.000 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada