Una infantesa protegida

Els nens menors de 8 anys no podran inflar globus sense la supervisió d’un adult segons la directiva sobre seguretat en les joguines que han aprovat diferents països comunitaris.

També s’ imposarà restriccions a ossos de peluix i jocs de pesca. En particular els espanta-sogres, sabent que aquell tub enrotllat de paper en el qual es bufa són classificats com a joguines susceptibles de ser perilloses i seran classificats en aquest sentit per a tots els nens menors de 14 anys.

En conseqüència els fabricants de joguines tindran l’obligació d’indicar en els embalatges d’aquest tipus de joguines tots els riscos que es poden derivar de una mala utilització segons la nova reglamentació.

També s’imposen noves restriccions sobre el nivell de soroll que podran emetre les joguines, en els sonalls i instruments musicals.

No se salven els ossets de peluix que hauran de ser resistents al rentat, ja que consideren que els ninots susceptibles d’embrutar-se poden contribuir a la propagació de malalties i infeccions.

Segons la Comissió Europea, aquesta nova legislació té la pretensió d’estalviar “histories de terror” als pares, per un possible ofegament dels seus fills.

Un portaveu de la Unió Europea admetia que la directiva podia ser difícil d’entendre, però que el que es cercava es la preponderància de la seguretat per damunt de qualsevol altra cosa.

Son d’aquestes notícies, que podrien semblar anodines en sí mateixes, però que en l’univers de les xarxes socials s’amplifiquen, es magnifiquen, i obren debats tan apassionats com divergents.

Jo, a priori, pensaria que és una directiva mes, d’aquestes destinades, tant a complicar la burocràcia, com per permetre a fabricants de joguines i legisladors, de cobrir-se les espatlles, o donar-se bona consciència, pel simple fet d’omplir els embalatges, d’informació, que al cap i a la fi, ningú no llegirà , ni tindrà en compte.

Això sí, en cas d’accident, ells sempre hauran fet el necessari…..

Alguns es preguntaran, per què, si tant volem protegir els nostres fills, no es fa mes èmfasi en les legislacions de caire social?

Si la Unió Europea està tan interessada en el benestar de la infància, per què no es regulen els horaris dels pares de manera a que aquests coincideixin el màxim possible amb els horaris escolars?

Per què no s’obliga per llei a que en cada país hi hagi a disposició les famílies, al menys una aula de llar d’infants per cada 20 nens menors de 4 anys?

Per què no es fomenten i es premien les empreses que posen escoles bressol a la disposició dels seus empleats? Per què no es prohibeixen regals promocionals en forma de globus i joguines de talla petita, per part de les empreses de menjar ràpid, que en el fons propicien una forma de mala nutrició?

Per què no es sanciona a les empreses que utilitzen infants en estat d’esclavitud en la fabricació dels seus productes?

Per què no es prohibeix la fabricació d’armes,  que tantes vides d’infants s’han cobrat?

No em digueu que no té gracia…. Em pregunto si quan algú compra una arma, també s’hi troben, a part de les instruccions de muntatge, la garantia, tot el reguitzell de recomanacions tipus: “l’ús d’una arma pot ser perillós per a la seva salut i dels seu pròxims”.

Per què no legislen contra els atacs constants del món financer, que posen en perill la convivència europea, i enfonsen a tantes famílies dins la misèria, amb el conseqüent perjudici pels infants?

Per què no treballen per una sanitat pública i gratuïta perquè cap nen europeu quedi exclòs del sistema de salut?

En fi…. Que queda clar que no tenim els mateixos valors…

Ben mirat, no hi havia caigut, els espanta-sogres fomenten la violència, ni que sigui verbal! Quina culpa tenen les pobretes sogres?

Definitivament, tot depèn dels ulls amb que vulguis mirar les coses…

Per l’espai d’opinió del “Ningú es Perfecte”, a Radio Valira 27-03-2012

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.