Per commemorar el 10è aniversari d’Andorra Sostenible, el Govern d’Andorra, en el marc del conveni subscrit amb MoraBanc, ha elaborat una guia pràctica per poder conrear un hort a casa ja sigui en un test o en una jardinera. La guia -que porta per nom L’hort a casa i només se serveix en format digital a través del web d’Andorra Sostenible- ha estat qualificada pel ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, com a senzilla, didàctica, amb un llenguatge proper, amb idees i consells clars, que serveix per fomentar una pràctica per a totes les edats, embellir balcons i terrasses i ha afegit que a més també pot ser una eina pedagògica per a les escoles. L’hort a casa compta a més amb 15 fitxes de 15 productes diferents -cogombres, tomàquets, trumfes, carrotes…- amb les passes a seguir per al seu conreu en una terrassa. La iniciativa es fa en el marc del 10è aniversari d’Andorra Sostenible i coincidint la setmana passada amb el Dia Mundial del Medi Ambient que enguany es dedica a la prevenció del malbaratament alimentari.

La guia L’hort a casa comença donant cinc bones raons per practicar l’horticultura de terrassa, ‘la part més visible d’un moviment de pensament ecològic anomenat permacultura urbana, una manera de repensar la sostenibilitat de la ciutat pel que fa al paisatge i a les relacions dels seus habitants amb el consum’.

Aquestes cinc raons són: autoabastir-se els àpats, col·laborar amb la sostenibilitat urbana, retrobar-se amb la natura, crear un espai d’oci familiar i compartir l’experiència amb d’altres persones. El ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, ha dit que L’hort a casa és una eina senzilla, didàctica, amb un llenguatge proper, amb consells clars i senzills, que també serveix com a material pedagògic per a les escoles.

El director de Medi Ambient, Marc Rossell, ha explicat que el contingut de la guia consta de diferents apartats en els quals es detalla com preparar l’hort, com fer el conreu, com mantenir-lo i un darrer apartat amb la postcollita per saber com es poden preparar les pròpies llavors. A més, la guia consta de 15 fitxes de 15 aliments diferents amb consells didàctics sobre com cultivar-los a la terrassa de casa.

L’hort a casa es pot obtenir a través del web d’Andorra Sostenible. A més, també es fa promoció a través de targetes amb llavors per plantar en un test. La iniciativa s’emmarca en el desè aniversari d’Andorra Sostenible i la commemoració la setmana passada del Dia Mundial del Medi Ambient, tal com ha destacat Carles Sasplugas, director general de la Unitat de Negocis d’Andorra de MoraBanc, posant èmfasi en els deu anys de col·laboració entre l’entitat bancària i el Departament de Medi Ambient del Govern.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada