Una filla d’Eduard Punset es presenta a les legislatives franceses per la circumscripció que inclou Andorra

Una de les filles del divulgador científic Eduard Punset, Carolina, serà candidata del partit ecologista Europe Ecologie-Les Verts en les eleccions legislatives de França per la nova circumscripció creada per als gals residents a Espanya, Portugal, Andorra i Mònaco.

Segons informa el diari espanyol ABC, així ho ha confirmat la pròpia Punset, que té la doble nacionalitat i que actualment és regidora d’Urbanisme de l’ajuntament d’Altea al capdavant de la formació independent CIPAL.

CIPAL forma part de l’equip de govern de la població alacantina en coalició amb el PP, mentre que fa quatre anys va fer el mateix amb el PSPV-PSOE.

La demarcació per la que es presentarà a les legislatives franceses del mes de juny aglutina el vot d’uns 80.000 residents gals.

Punset serà la cap de cartell de la formació ecologista a la nova circumscripció, en la qual el 90 per cent dels votants resideixen a Espanya.

La candidata ha explicat que es presenta a les legislatives franceses després d’acceptar l’oferiment que li va fer «un grup de militants d’Europe Ecologie-Les Verts, que coneixien la seva« trajectòria política »i la seva participació en el moviment que persegueix la unitat dels Verds a Espanya.

Punset, que s’ha definit a si mateixa com «una activista ecologista més que política», ha reconegut que les possibilitats de sortir escollida són «escasses» ja que «només es tria un diputat» per la nova circumscripció.

En les recents presidencials, la formació ecologista va aconseguir el 6 per cent dels vots en la nova circumscripció.

La regidora alteana ha assenyalat que l’objectiu «no és treure un lloc de diputada» sinó que els ecologistes francesos assoleixin un «bon resultat» que permeti que el debat sobre l’ecologia segueixi estant sobre la taula de l’Assemblea Nacional, i poder influir en la futura acció de govern del socialista François Hollande.

Referent a això, ha recordat que Europe Ecologie-Les Verts ha segellat un «acord preelectoral» amb el partit de Hollande per aconseguir representació a l’Assemblea Nacional, si bé la formació ecologista no es presenta en coalició amb els socialistes en aquesta circumscripció.

TOTES LES NOTÍCIES