ruth-mallolEl BOPA publica aquest dimecres l’acreditació a favor de l’Associació d’Ajuda a la Infància del Món (AAiM) com a entitat col·laboradora d’adopció internacional i la seva autorització per tramitar expedients d’adopció internacionals a la República Federal del Brasil i a la Federació de Rússia. Una família ha pogut gestionar una adopció al Brasil perquè l’entitat central d’aquest país ha reconegut a Andorra la possibilitat de tramitar expedients d’adopció internacional, fins que no es formalitzés la possibilitat de gestionar els expedients individuals, segons ha explicat la responsable del Servei d’adopcions, Ruth Mallol. Quatre famílies més estan interessades en iniciar aquests tràmits d’adopció amb Brasil i Rússia.

Aquest dimecres s’ha fet pública al BOPA l’autorització a l’AAiM per tramitar adopcions de nens i nenes de Rússia i el Brasil. Segons la responsable del Servei d’adopcions, Ruth Mallol, ‘algunes famílies estaven a l’espera que estigués formalitzat per tramitar el procés d’adopció internacional’.

Amb tot, l’acord previ en què l’autoritat central del Brasil acredita l’AAiM per realitzar els tràmits d’adopció internacional, mentre es formalitzava l’acord per tramitar expedients individuals, ha permès ja a una família andorrana presentar el seu expedient i iniciar el procés d’adopció. De fet, segons ha indicat Mallol, des de fa menys d’un any està esperant rebre una assignació. És a dir, que l’entitat central del Brasil la considera dins de les famílies candidates a rebre un infant i cal esperar a trobar un nen o nena que s’adapti a la família i estigui en situació d’abandonament.

D’altra banda, Mallol ha informat que hi ha dues famílies interessades en tramitar una adopció al Brasil i dues més a Rússia, però es troben en un procés previ a la gestió de l’expedient internacional.

De moment es descarta tramitar adopcions a nous països ‘fins que no tinguem rodatge i experiència amb Brasil i Rússia’, ha manifestat la responsable del Servei d’adopcions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada