Una exposició fotogràfica celebra els 50 anys del col·legi Sant Ermengol

El maig del 1965, el copríncep Iglesias Navarri signa l’acta fundacional del col·legi Sant Ermengol. En uns terrenys que li havia ofert el Consell, mana bastir una escola que enguany fa 50 anys, mig segle de grans esdeveniments i el tarannà de l’ensenyament salesià que es recull en una exposició que es pot veure aquests dies al vestíbul de la Llacuna.

El 3 d´octubre farà 50 anys que les portes del Sant Ermengol s´obrien per primera vegada. Una setantena de nens estrenaven les aules i un ensenyament amb els valors cristians i la pedagogia salesiana basada en la promoció de la identitat cultural i de país.

Al llarg d´aquest mig segle han passat pel centre molts alumnes que ara tenen l’oportunitat de rememorar alguns dels moments més importants de la seva història, com la construcció al terreny del pla de Sant Pere, a Escaldes, la inauguració i algunes de les celebracions i esdeveniments que formen part de l´escola i el sistema d’ensenyament salesià.

Des d´aquest curs la gestió del centre ha passat a mans de les Germanes de la Sagrada Família d´Urgell; amb tot, queda l´essència d´una escola que ha format més de 5.000 alumnes.

La mostra es podrà veure al vestíbul del centre cultural la Llacuna fins al 14 d´abril, però els actes dels 50è aniversari s’allargaran fins al 3 d´octubre, quan es compleixen els anys. Entre d´altres, al mes de maig es farà una pelegrinació a Meritxell i al setembre una festa d´antics alumnes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.