robotsDes d’aquest dimarts i fins al 8 de gener, la sala d’exposicions ArtalRoc acull la mostra ‘Robots en el cinema de ciència-ficció’, un recorregut cronològic pel material de més de 200 pel·lícules de ciència-ficció relacionades amb robots. El comissari de l’exposició i director del Festival Audiovisual de Joves Creadors dels Pirineus Ull-Nu, Hèctor Mas, ha explicat que l’objectiu és que les persones es coneguin a si mateixes i posar en dubte la condició humana, preguntant si és inherent o apresa. Per a Mas, un dels principals reclams a l’exposició és la presència d’objectes originals utilitzats per destacats actors a les seves pel·lícules com ara el bust original d’Arnold Schwarzenegger a ‘The Terminator’ o la mà original d’Edward Scissorhands. La mostra compta amb el suport del Govern d’Andorra, que ha volgut mostrar la seva aposta per la cultura i la joventut.

Des d”Houdini in the Master Mystery’ dirigida per Burton King l’any 1919, fins a arribar a ‘Morgan’ de Luke Scott, estrenada aquest mateix 2016, l’exposició ‘Robots en el cinema de ciència-ficció’ ofereix un recorregut cronològic per la història dels robots en el cinema de ciència-ficció a través d’imatges, fotos i material gràfic. Però no sols és això, el comissari de la mostra i director del Festival Audiovisual de Joves Creadors Ull-Nu, Hèctor Mas, ha explicat que intenta que les persones es coneguin millor posant en dubte la condició humana i qüestionant si és inherent o apresa.

Durant aquest recorregut per més de 200 pel·lícules, els espectadors també poden reflexionar sobre temes com la feminitat en el món dels robots i la influència de la literatura. Un dels principals reclams segons Mas és la presència d’objectes originals utilitzats per destacats actors a les seves pel·lícules com ara el bust original d’Arnold Schwarzenegger a ‘The Terminator’ o la mà original d’Edward Scissorhands. També hi ha present un R2-D2 a tamany real igual que el de la pel·lícula ‘Star Wars’.

L’exposició, que compta amb el suport del Govern, ha estat inaugurada aquest dimarts al vespre per la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, que ha volgut mostrar el seu suport al binomi joves i cultura, “una aposta guanyadora”.

El material exposat ha estat cedit de les col·leccions de Maite Mínguez, Josep Benavent i Marcos Mellado. La mostra inclou la projecció d’una desena de curtmetratges amb protagonistes robots al final del recorregut, així com activitats paral·leles per a totes les edats: La projecció de ‘Metropolis’ amb la banda sonora en directe a càrrec del grup Likantropika, un taller de robòtica, un taller de Lego Mindstorm EV3 per construir i programar un robot, i la projecció de ‘Blade Runner’ amb un col·loqui amb el director del Festival de Sitges, Àngel Sala.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada