El  Govern, l’ambaixada de Lituània a Espanya i el Centre nacional lituà de la cultura han organitzat una mostra de fotografies que es pot veure al Centre cultural la Llacuna des d’aquest dilluns al vespre i fins al 18 de desembre. L’exposició se centra en el festival de la cançó i de la dansa lituanes, declarat per la Unesco el 2003 com a Patrimoni cultural immaterial i vol ser una invitació a visitar el país. A la inuaguració hi ha assisitit l’ambaixadora de Lituània per a Espanya i Andorra, Skaisté Aniuliené, i la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach.

Des d’aquest mateix vespre i fins al 18 de desembre el vestíbul del Centre cultural la Llacuna acull una exposició d’una dotzena de fotografies que mostren el festival de la cançó i de la dansa lituanes, declarat per la Unesco el 2003 com a Patrimoni cultural immaterial. Sota el títol ‘Aquí és casa meva’ la mostra, organitzada de manera conjunta pel ministeri d’Afers Exteriors andorrà, l’ambaixada de Lituània a Espanya i el Centre nacional lituà de la cultura, vol ser una invitació perquè es pugui conèixer la cultura lituana i, molt especialment, aquest festival que compta amb 90 anys d’història.

La inauguració ha anat a càrrec de l’ambaixadora de Lituània per a Espanya i Andorra, Skaisté Aniuliené, i de la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach. La titular d’Exteriors ha destacat que aquesta exposició és una mostra de les “excel·lents relacions” entre ambdós països, des que el 2001 es va establir relacions diplomàtiques. “Aquest és el centre del meu món” o “aquesta és casa meva” són les emocions compartides, tal com ha remarcat Ubach, pels milers de persones que es concentren en aquest festival, que se celebra a Vílnius però que acull persones vingudes d’arreu de Lituània i també de les comunitats lituanes a l’exterior.

Aniuliené, de la seva banda, ha recordat que Andorra és un país “obert a conèixer altres cultures” i que amb l’exposició es pretén “ensenyar un tros de Lituània”. En aquest sentit, ha remarcat que les relacions s’amplien a través del coneixement i que aquesta mostra és un “pas més” en l’enfortiment de les relacions amb Andorra. Ha convidat tothom a visitar el seu país (ja que ha dit que a Lituània Andorra és ja coneguda com un lloc per esquiar), i conèixer una “terra de cançons” i especialment de cara a l’any que ve quan se celebraran 100 anys com a estat modern.

ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada