Representants de 22 entitats han pres part aquest dijous al vespre en la xerrada ‘Com liderar una associació’, que ha anat a càrrec de la formadora Sandra Sanmartí. La proposta s’ha emmarcat en les terceres sessions formatives per a associacions. Els objectius de la xerrada han estat que els participants puguin conèixer les principals competències que han de tenir les persones que lideren una associació i que desenvolupin estratègies per dur a terme lideratges positius. D’aquesta manera, Sanmartí ha destacat que el que han de fer els responsables de les associacions és “liderar” i no “manar” ja que, d’aquesta manera, podran “connectar” amb les persones que integren l’entitat i, així, motivar-los. La tècnica de Participació Ciutadana del comú d’Andorra la Vella, Iolanda Ciria, ha posat en relleu que són les mateixs entitats les que demanen els temes sobre els quals tenen mancances i volen que se’ls ajudi.

Els responsables d’una associació han de “liderar-la” i no “manar”, ja que d’aquesta manera aconseguiran “connectar” amb els associats i “inspirar-los” i “motivar-los”. Així els ho ha exposat la formadora Sandra Sanmartí als representants de 22 entitats que han pres part aquest dijous al vespre en la xerrada ‘Com liderar una associació’, organitzada per l’àrea de Participació Ciutadana del comú d’Andorra la Vella, i que ha tingut com a objectiu que els participants puguin conèixer les principals competències que han de tenir les persones que lideren una associació i que desenvolupin estratègies per dur a terme lideratges positius.

La tècnica de Participació Ciutadana, Iolanda Ciria, ha destacat que l’objectiu d’aquestes formacions (que han arribat a la tercera edició) és donar-los recursos perquè puguin gestionar les seves associacions, perquè en molts dels casos no són professionals i tenen dubtes sobre la gestió. Així, un cop presenten els diferents dubtes o mancances, des de Participació Ciutadana se’ls intenta donar resposta amb aquestes sessions. Precisament, Ciria ha remarcat que una de les principals mancances és que qui lidera una entitat se sent “sol” i els costa que els socis participin.

Sanmartí creu que és clau “generar confiança” i “aportar valor”, ja que el líder “ha d’ensenyar amb l’exemple” perquè la resta de persones que fomen part de l’entitat es vegin “emmirallades” i se sentin motivades a participar.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada