Una estació meteorològica d’última generació substitueix la del Roc de Sant Pere

El  servei meteorològic del Govern ha substituït, aquesta setmana, l’estació meteorològica automàtica del Roc de Sant Pere per una nova d’última generació, per tal de comptar amb dades més freqüents, nous captadors d’informació i una transmissió de dades més àgil, segons informa l’executiu en un comunicat.

L’estació automàtica del Roc de Sant Pere ha estat en funcionament durant 26 anys en perfectes condicions. Durant aquest temps, s’han generat dades cada sis minuts, horàries i diàries. Així, s’ha recollit informació sobre la temperatura, la temperatura mínima i màxima diària, la temperatura a 10 centímetres del terra, la direcció i la velocitat del vent, les precipitacions, la insolació i la irradiació.

La nova estació és d’última generació homologada per Météo France, i permet la recollida de les mateixes informacions, amb els mateixos captadors exceptuant el del vent i el de la radiació, que es modifiquen per uns més moderns. A més, la recollida de dades serà més freqüent, ja que s’hi afegeix una recollida a cada minut.

Pel que fa a la transmissió de les dades perquè aquestes puguin ser analitzades pel servei meteorològic i facilitades alhora a la població, fins ara s’enviaven mitjançant un mòdem analògic al servidor central situat al Govern. La nova estació farà l’enviament a través d’Internet de manera més àgil.

Aquesta actuació s’emmarca en el procés de modernització del servei meteorològic que des del 2015 s’està impulsant des de l’Oficina de l’energia i del canvi climàtic.

ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.