massanaEl concurs convocat pel Comú de la Massana té l’objectiu de seleccionar una escultura que coroni el cim més al d’Andorra, el Comapedrosa. S’hi poden presentar tots els artistes del país, que hauran de crear una obra de tema lliure, tot i que haurà de tenir relació amb la natura i els elements emblemàtics de l’espai protegit. Els escultors hauran d’acreditar la seva carrera artística presentant cinc fotografies d’altres obres realitzades.

La dotació econòmica del premi és de 3.000 euros, gràcies a les aportacions d’Andorra Turisme i de l’Associació de Pagesos i Ramaders d’Andorra.

Però a banda del premi, l’artista guanyador tindrà l’al·licient que la seva obra estarà situada en el punt més alt del país. “Esperem que aquesta escultura es converteixi en el símbol del pic més alt del país i també en una eina de promoció, no només del Comapedrosa sinó de la riquesa natural del país”, afirma el cònsol major, David Baró. El director de Nous projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres, ha afegit que “el projecte comportarà un ingredient de satisfacció a l’excursionista que coronarà aquest cim emblemàtic”.

Per la seva banda, la consellera de Cultura, Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Jael Pozo, explica que es tractarà “d’una obra d’art original i inèdita representativa del parc, a més de ser una plataforma per promocionar els artistes del país i un reclam turístic pels excursionistes que arriben al cim”.

Pozo ha explicat que la idea del concurs és fruit d’un profund treball, sorgit de l’Òrgan Rector del parc, amb la implicació de a diferents sectors. A banda del suport d’Andorra Turisme i l’Associació de Pagesos i Ramaders, a l’hora de redactar les bases del concurs també s’ha comptat amb la col·laboració de la Capsa, Espai de Creació. I pel que fa el jurat, estarà format per representants del Comú de la Massana, el Comitè Consultiu i l’òrgan gestor del Parc Natural del Comapedrosa, la Capsa, ACELMA, l’Associació de la Gent Gran de la Massana, Andorra Turisme i del departament de Patrimoni Natural del Govern.

L’escultura, que haurà de tenir unes mides màximes de 50x50x50 cm, es col·locarà al mig d’una taula d’orientació amb fotografies panoràmiques. També hi haurà un armariet amb el tradicional llibre de visites.

Els escultors que s’hi vulguin presentar ja poden recollir el formulari al Servei de Tràmits del Comú. El termini d’admissió dels projectes es tanca el 30 de juny. Durant la primera quinzena de juliol s’informarà sobre quina ha estat l’obra seleccionada. A partir d’aquí, l’artista treballarà en l’execució del projecte i es preveu que l’obra es pugui instal·lar al cim del Comapedrosa durant el mes de setembre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada