L’empresa Idea, que ha elaborat un sofware pioner en l’anàlisi dels comportaments en l’esport, ha anunciat l’obertura de la seu principal de la societat a Andorra. Idea és una societat creada el 1997, per Jordi Urquijo i Jesús de Pablos, que té com a producte estrella el programa Eric, un sistema professional de vídeo anàlisi subjectiu, usat com a eina de treball per totes les seccions professionals del FC Barcelona, i d’altres clubs i federacions estrangeres.

Jesús de Pablos ha informat aquest dijous en roda de premsa de l’obertura a la Massana de la seva seu. Ha estat acompanyat pel cap de projectes del Govern, Josep Maria Missé, i del director de l’agència Andorra Desenvolupament Inversió (ADI), Carles Aleix.

Missé ha explicat que l’empresa havia signat durant l’estiu una carta de compromís dins del marc de la Iniciativa Actua i dels contactes efectuats per Monitor Group, una carta que ha fructificat amb la posterior obertura a Andorra. Ha destacat també que aquesta iniciativa empresarial era objecte del suport de l’ADI com a part del pilar d’acompanyament a l’inversor estranger d’Actua. Aquesta iniciativa empresarial representa un exemple concret d’alt valor afegit similar als que s’estan desenvolupant dins del clúster de tecnologies de la informació i la comunicació.

Jesús de Pablos ha subratllat els avantatges qualitatius que aporta Andorra per als inversors estrangers, especialment com a laboratori per a les empreses tecnològiques. Ha remarcat l’oportunitat que significa per desenvolupar el seu projecte la proximitat amb esportistes, clubs, federacions i instal·lacions esportives i ha mostrat el convenciment de les sinèrgies que s’establiran amb el món de l’esport andorrà.

De Pablos ha explicat que inicialment es generaran tres llocs de treball amb la perspectiva d’ampliar-se fins als quinze a curt termini, molts dels quals podrien ser tècnics i entrenadors de clubs i federacions que compaginessin les dues vessants i contribuïssin a la millora i adaptació del software. Un altre dels factors que ha convençut els promotors ha estat la capacitat d’Andorra d’atreure estatges de clubs internacionals amb els que treballar conjuntament.

En aquest sentit, ha fet referència a que la Iniciativa Actua “encaixa amb el nostre talant, intencions i evolució del projecte”. Idea mantindrà el seu centre de desenvolupament a Barcelona però traslladarà la seu a Andorra, des d’on afrontarà la comercialització internacional. L’empresa s’ubicarà en un despatx annex a la Salle a la Massana, centre educatiu amb el que ja mantenen una relació de col·laboració.

De Pablos, acompanyat del secretari d’Estat d’Esports, Jordi Cerqueda, ha realitzat aquest dijous a la tarda una demostració pràctica sobre el software Eric a clubs i federacions, amb qui espera establir una col·laboració fructífera.

2 comentaris

  1. Jo crec que no es pot començar la casa per el teulat. Al meu entendre a Andorra el que li conve es un CAR centre d’alt rendiment en contes de caps de futbol piscines centres esportius i demes hitories per l’estil. A l’alçada que estem les federacions d?Espanya i demes paisos Europeus els encantaria i seria molt bo per els seus adletes concentrarse en un bon centre a 1300 m. D’alçada per el seu bon rendiment. Aixo faria funcionar el pais en tots aspectes , comerc ,hoteleria i demes . Es la meva modesta opinio.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada