LineaAmarilla_LaPaz_002L’empresa Doppelmayr, especialitzada en la construcció de sistemes de telefèrics, ha inaugurat aquesta setmana la segona de les tres línies de transport urbà que des del març de 2013 construeix a la ciutat bolivina de la Paz.

La construcció del giny compta amb el suport d’un equip de professionals de Doppelmayr Andorra. Entre les principals responsabilitats, els enginyers i experts andorrans s’ocupen de la direcció financera i la vicepresidèn­cia executiva de la construcció d’aquesta obra que ja ha esdevingut emblemàtica a la ciutat boliviana. Julien Croses, director general de Doppelayr Andorra, ha destacat que “poder exportar el nostre know how més enllà del Principat ens permet créixer com a empresa i ens consolida”. 

El president bolivià, Evo Morales, ha estat l’encarregat d’inaugurar aquest dimarts la segona de les línies, cone­guda com la ‘Línia groga’. Al maig es va inaugurar la ‘Línia vermella’ i a l’octubre està previst que s’estreni la ‘Línia verda’. El conjunt de les tres línies, amb un cost de 234,6 milions de dòlars, s’erigeix a 4.000 metres d’altitud, sent per tant el telefèric més alt de tot el món.

Les tres línies d’aquest modern sistema de transport per cable (monocable) sumen més de 10.000 metres al llarg de tot el recorregut, distribuïts en 2.664 m la ‘Línia vermella’, 3.883 m la ‘Línia groga’ i 3.830 m la ‘Línia verda’. El temps estimat de viatge és de 10 minuts en la vermella, 16,5 minuts en la groga i 13,5 minuts en la verda. Té una capacitat de transportar 6.000 viatgers per hora (pujada i baixada) fent un total de 18.000 usuaris per hora en les 443 cabines distribuïdes en els tres corredors. L’obra ha requerit el muntatge de 77 torres i la construcció d’11 estacions. 

El giny ajuda a resoldre els greus problemes de mobilitat que pateix la capital boliviana. La bona acollida que ha tingut fins al moment ha fet que el Govern hagi encarregat un avantprojecte per ampliar aquest sistema de transport per cable amb tres línies més fins a completar una xarxa metropolitana amb un total de sis corredors. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada