Segons informa l’agència de notícies EFE, la ‘companyia andorrana’ Gorgeov’s subhastarà el primer trimestre del 2014, a través d’una plataforma digital, quinze peces d’artistes com Picasso, Gaugin, Monet, Cézanne, Pollock, Van Gogh i Modigliani per un preu de sortida total de 1.000 milions d’euros. El marxant d’art i assessor de l’empresa Manuel Giraudier, ‘un dels experts mundials en aquest tipus d’obres pictòriques’, ha explicat a l’agència espanyola que una iniciativa d’aquest tipus ‘no s’ha vist mai a la vida’ i ha afegit que es tracta d’obres mestres ‘inèdites al mercat internacional’, que individualment ‘ja serien notícia, perquè mai han sortit al mercat’. En la seva opinió, a partir del moment en què es dugui a terme la subhasta des d’Andorra, ‘hi haurà un abans i un després en el món de l’art i del col·leccionisme internacional’.

Segons EFE, Gorgeov’s compta, a més, amb el suport d’una de les entitats financeres andorranes i combina la plataforma digital per efectuar el procés de subhasta de les obres i d’un espai físic exclusiu per examinar les peces –totes ‘amb certificats de garantia d’autenticitat’, diu Giraudier–, a Barcelona.

El lloc escollit com a show room privat, en el qual els compradors interessats podran conèixer les obres i comptar amb l’assessorament de Giraudier serà la planta 33 de la torre Mapfre, a la capital catalana. L’expert en art, que ha gestionat la venda de l’últim Van Gogh inèdit que hagi sortit al mercat, Sunset on Montmajour, ha explicat que la seva missió serà ‘mostrar i fer lectura de les peces als clients vinguts de tot el món’.

Segons Giraudier, aquests seran ‘asiàtics i russos, però també de l’Índia, de països àrabs, americans i europeus’ i ‘les operacions de compra de les obres es formalitzaran en territori andorrà’.

De les peces que sortiran a subhasta, Giraudier ha destacat un Pollock i ha mostrat un especial afecte per un Modigliani en el qual la model protagonista porta els ulls pintats, ‘una cosa molt poc habitual en les obres de l’italià’.

L’empresa d’art entén que ‘aquest tipus d’iniciatives responen a la gran demanda d’obres mestres per part de col·leccionistes internacionals i museus de referència internacional en mercats com Àsia, Estats Units, Llatinoamèrica o Rússia’. Des de Gorgeov’s tenen la intenció de realitzar quatre subhastes a l’any, oferint en la propera algunes escultures i en una altra peces de museu de joieria i rellotgeria d’època, per a la qual cosa està tancant un acord per contractar un altre gran especialista de l’àmbit.

1 comentari

  1. Si no hi ha el Cinca pel mig, l’èxit de la operació es pot dir que està assegurat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada