telecab2Cada cop són més els projectes d´empreses andorranes a l´estranger. En especial, de companyies lligades amb el sector de la construcció. El continent americà representa, a dia d´avui, oportunitats de negoci i un exemple n´és la construcció d´un telecabina a Mèxic, que pretén convertir-se en un transport públic de referència i amb el qual es podrien beneficiar fins a 60.000 persones al dia.

El projecte se situa a Ecatepec de Morelos, una ciutat amb 1,2 milions d’habitants, a la conurbació de Ciutat de Mèxic. El telecabina recorrerà 5,3 quilòmetres, un trajecte en el qual hi haurà set estacions. Les cabines tenen capacitat per a deu persones i funcionaran disset hores al dia. D´aquesta manera, aquest projecte pretén resoldre les retencions de trànsit, habituals en aquesta ciutat. Ferran Goya és el director general de l’empresa construirà el giny, SEMSA, i explica que actualment “a les hores punta es triga entre 40 i 45 minuts” en fer el fer el trajecte, mentre que “amb el telecabina es trigarà entre 17 i 18 minuts”. Calcula que es realitzaran “entre 50.000 i 60.000 viatges diaris”.

A hores d´ara, el projecte està en fase de licitació. Amb una inversió d´entre 52 i 60 milions d´euros, les obres començarien a la primavera i tindrien una durada de dos anys. L´empresa SEMSA s´encarregarà de construir-lo i explotar-lo.

Projectes com aquest demostren, segons la companyia, el potencial que representa el territori americà en un moment en què amb el mercat interior no n´hi ha prou. Goya indica que els països del continent americà “continuen tenint creixements positius i, a vegades, entre el 5 i el 6% del PIB, altres com l’Argentina estan estancats però, malgrat tot, necessiten molta inversió en infraestructures”.

Així, a banda de la de Mèxic, l´empresa treballa amb dues iniciatives més. En aquest cas, de caire turístic i al Perú. Concretament, en la construcció de dos telecabines, de cinc i quatre quilòmetres cadascun, per accedir a les restes arqueològiques inques de Choquequirao i San Martín de Chachapoyas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada