Una dotzena d’establiments donen el tret de sortida a les activitats del Dia mundial de la fotografia estenopeica

Una dotzena de comerços participen des d’aquest divendres en la primera de les activitats que es realitzen aquesta setmana per celebrar el Dia mundial de la fotografia estenopeica. Els professors de l’Escola d’Art d’Andorra la Vella han treballat els aparadors dels establiments per recrear imatges estenopeiques fetes amb una cambra fosca. Com han assenyalat el cònsol menor, Jordi Minguillón, i el president de l’Associació de Comerciants del Centre Històric, Miquel Canturri, és una manera de ‘crear sinèrgies’ per revitalitzar la zona. Minguillón també ha afirmat que la nova senyalització per dinamitzar el Centre Històric es posarà en marxa ‘en breu’, tot i que no ha pogut concretar una data.

L’activitat Posa l’ull als aparadors del Centre Històric ha donat el tret de sortida a la celebració del Dia mundial de la fotografia estenopeica que s’estendrà tota la setmana. L’objectiu, com ha explicat la professora de l’Escola d’Art, Montserrat Altimiras, és ‘cridar l’atenció i fer veure les activitats que s’han organitzat’. Als aparadors s’ha pintat un ull amb un forat i una caixa fosca a dins on s’hi poden veure diversos elements característics del comerç i recrea la imatge invertida que es percep quan es fa una fotografia estenopeica. Pels que no coneguin aquesta tècnica servirà també ‘per despertar el cuquet’, ha dit Altimiras.

Per la seva part, des del Comú, el cònsol menor, Jordi Minguillón, ha indicat que ‘cal buscar sinèrgies’ per fomentar la cultura i la reactivació del comerç. Sobretot en una zona especialment castigada i on ha baixat l’afluència turística, ha reconegut. Precisament, per dinamitzar la zona, a més de les activitats que s’organitzin des del Comú o des d’Andorra Turisme, es millorarà la senyalització dels aparcaments i les zones comercials. Una mesura que s’ha acordat amb la taula de mobilitat i de senyalització i que serà una realitat ‘en breu’, ha dit Minguillón tot i no concretar cap data.

Aquesta proposta respon a una de les demandes dels comerciants de la zona, com ha assenyalat el president de l’Associació de Comerciants del Centre Històric, Miquel Canturri, ja que ‘des que es va obrir la rotonda de la Margineda hi ha hagut una davallada del pas de vehicles per l’interior d’Andorra la Vella i amb la nova senyalització es podrà desviar turistes per a aquesta part’.

Segons Canturri, si s’aconsegueix un major moviment pel Centre Històric es podrà obrir alguna botiga i es crearan llocs de treball. ‘Si treballem tots junts i el Comú empeny possiblement es podrà revitalitzar la zona’, ha augurat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.