Una dotzena de productors d’Andorra protagonitzen la primera fira artesana del Centre Històric de la capital

fira productes andorra

Fins a dotze productors artesans d’Andorra s’han donat cita aquest divendres en la primera Fira de productes andorrans celebrada al Centre Històric d’Andorra la Vella. Embotits, licors, cervesa, melmelades o verdures són alguns dels productes artesans que s’han pogut comprar i degustar durant tot el dia als carrers del nucli antic d’Andorra la Vella.

Aquesta primera fira, organitzada per l’Associació de Comerciants del Centre Històric d’Andorra la Vella amb el suport del Comú d’Andorra la Vella, té l’objectiu de dinamitzar i donar a conèixer el nucli antic i s’emmarca en la campanya iniciada per l’associació i pel mateix Comú, ideada amb aquest objectiu.

Tal com ha explicat el president de l’entitat, Miquel Canturri, l’objectiu és que aquesta proposta es consolidi. És per això que, un cop passada aquesta primera edició, es parlarà amb els productors i se’ls plantejarà la possibilitat de fer-la periòdicament. “Jo crec que s’hauria de fer trimestralment, però els demanarem quina periodicitat els aniria bé a ells”, ha afegit.

En aquesta edició han estat una dotzena, els productors artesans que s’han animat a participar en la fira. A Andorra, en total n’hi ha una vintena, de manera que per Canturri l’altre objectiu és acabar de convèncer als que falten perquè també participin en la fira.

Per la seva banda, el cònsol menor de la parròquia, Eron Estany, ha destacat les accions que s’han fet durant el mandat per tal de dinamitzar el Centre Històric, i ha celebrat que en aquesta fira s’hi pugui veure “una mostra del que es fa a nivell artesanal a Andorra”.

En aquest sentit, he destacat que el fet que a Catalunya aquest divendres sigui festiu, amb motiu de la diada nacional de l’11 de setembre, és una bona oportunitat per donar a conèixer tant els productes que es fan al país com el Centre Històric.

Pel que fa a la continuïtat de la fira, Estany ha remarcat que ben aviat hi haurà eleccions “i potser, si hi ha un nou equip comunal tenen unes altres prioritats, però la idea del Comú actual és mantenir la fira i que aquesta no sigui només bianual sinó més constant”.

(Text i foto: ANA)